Skocz do zawartości

Na jak dlugo wydaja prawo jazdy w CA na wizie J-1?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tak jak w temacie. Planuje zrobic na J-1 prawko i na jego podstawie wyrobic w Polsce. Na stronie czytalem ze prawka wydaja do konca waznosci wizy, ale slyszalem rozne opinie... m.in. ze to sie pozniej da on-line przedluzyc. Tylko jak na prawie jazdy bede mial wybita date to skad w PL beda w WORDzie wiedzieli ze mam przedluzone i nadal jest wazne?

Napisano

na początku sprawdz czy możesz zrobić prawko na j-1 - bo jakoś mi się nie wydaje by było to możliwe

Napisano

Prawo jazdy wydali mojemu chlopakowi przebywajacemu na j1 18 miesiecznym na 5 lat. A robil je jakis miesiac temu. Nie wiem czy byla to zwykla pomylka czy tak wlasnie prawnie to wyglada

pozdrawiam

Napisano

Dodam, ze jestem bardziej sklonna pomyslec, ze byla to jednak pomylka, gdyz poprzednio przebywalismy w Tahoe i dostal prawo jazdy na dlugosc wizy. Wyrabial je po stronie kalifornijskiej..

Napisano

A jak jest z mozliwoscia przedluzenia prawka? Zalezy mi zeby na podstawie prawka z US wyrobic polskie, a wczesniej ze stanow wrocic nie moge - jakie sa mozliwosci - robil ktos taki transfer prawka ktorego data waznosci minela kilka dni wczesniej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...