wipeout Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? Dzieki za jakiekolwiek info
Flame of Udun Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? Dzieki za jakiekolwiek info nie ma odgornych ograniczen ---> mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy. F
Chomik Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? Dzieki za jakiekolwiek info nie mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy. F Fiendix, ja rozumiem, ze chciales napisac: "mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da"? Prace - praktyke wlasciwie - mozesz zmienic po uprzednim uzgodnieniu tego z fundacja, ktora Cie sponsoruje... Zazwyczaj jednak musi byc to jakis powazny powod, a nie wlasne widzimisie... Druga praca - to prawda, choc rzecz jasna mozesz pracowac "nielegalnie"... Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink:
Flame of Udun Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? Dzieki za jakiekolwiek info nie mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy. F Fiendix, ja rozumiem, ze chciales napisac: "mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da"? Prace - praktyke wlasciwie - mozesz zmienic po uprzednim uzgodnieniu tego z fundacja, ktora Cie sponsoruje... Zazwyczaj jednak musi byc to jakis powazny powod, a nie wlasne widzimisie... Druga praca - to prawda, choc rzecz jasna mozesz pracowac "nielegalnie"... Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink: hehe mialo byc "nie - mozesz pracowac".. zapomnialem kreski i juz rzeczywiscie inna tresc... F
dagmarcia Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink: Co znaczy "mniej nielegalne"? :shock: pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
Chomik Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink: Co znaczy "mniej nielegalne"? :shock: pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia Dagmarciu, Tak jak pisalem - jest to moje prywatne zdanie... Jest to prawnie nielegalne, ale mniej wiecej tak samo, jak zabroniona jest praktyka (caly czas o Internshipie mowie) na tzw. floor w kasynach (a tak sie zdarza czesto), jak wymagana jest zgodnosc kierunku studiow z dziedzina "praktyk" (a to tez czesto fikcja), jak wiele innych przepisow, dotyczacych Trainingu... Uwazam, ze czym innym jest druga praca na - pozwalajacej prace w ogole - wizie J1, a jakakolwiek praca na wizie wylacznie turystycznej... To mialem na mysli... Pozdrawiam Cie serdecznie! DAWID
dagmarcia Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Wiem, ze to Twoje prywatne zdanie. Pytalam o Twoja prywatna definicje "mniej nielegalnie" lub "prawie nielegalnie". Dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
wipeout Napisano 12 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Dzieki za odpowied1, pyta3am, poniewa? pracodawca przyjaciela dosta3 'skądś' informacje ?e na internshipe nie mo?na pracowaa wiecej ni? 24 godziny I chcieli go przez to odrzucia. No ale w takim razie nie bedzie problemu
Chomik Napisano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 Dzieki za odpowied1, pyta3am, poniewa? pracodawca przyjaciela dosta3 'skądś' informacje ?e na internshipe nie mo?na pracowaa wiecej ni? 24 godziny I chcieli go przez to odrzucia. No ale w takim razie nie bedzie problemu Bzdura... Wrecz odwrotnie, na przyklad CIEE "requires that all training plans provide for a minimum of 30 hours of work per week." Pozdrawiam, DAWID
wipeout Napisano 12 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2005 No to świetnie, bo oni mają 40 godzinny program, a jak trzeba to i wiecej (marketing, dodam)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.