Skocz do zawartości

Pytanie o internship

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? :) Dzieki za jakiekolwiek info :(

nie ma odgornych ograniczen ---> mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy.

F

Napisano
Czy istnieje jakieś ograniczenie godzinowe/tydzien? Tzn. wolno przepracowaa 20 godzin w tygodniu i ani minuty wiecej? :) Dzieki za jakiekolwiek info :(

nie mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy.

F

Fiendix, ja rozumiem, ze chciales napisac: "mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da"?

Prace - praktyke wlasciwie - mozesz zmienic po uprzednim uzgodnieniu tego z fundacja, ktora Cie sponsoruje... Zazwyczaj jednak musi byc to jakis powazny powod, a nie wlasne widzimisie... :P

Druga praca - to prawda, choc rzecz jasna mozesz pracowac "nielegalnie"... Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink:

Napisano

nie mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da... Nie mozesz tylko zmienic prace lub podjac 2 pracy.

F

Fiendix, ja rozumiem, ze chciales napisac: "mozesz pracowac tyle ile pracodawca Ci da"?

Prace - praktyke wlasciwie - mozesz zmienic po uprzednim uzgodnieniu tego z fundacja, ktora Cie sponsoruje... Zazwyczaj jednak musi byc to jakis powazny powod, a nie wlasne widzimisie... :P

Druga praca - to prawda, choc rzecz jasna mozesz pracowac "nielegalnie"... Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink:

hehe mialo byc "nie - mozesz pracowac".. zapomnialem kreski i juz rzeczywiscie inna tresc...

F

Napisano
Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink:

Co znaczy "mniej nielegalne"? :shock:

pozdrawiam z San Francisco,

dagmarcia

Napisano
Co akurat uwazam za mniej nielegalne, niz praca np. na wizie turystycznej, ale to moje prywatne zdanie... :wink:

Co znaczy "mniej nielegalne"? :shock:

dagmarcia

Dagmarciu,

Tak jak pisalem - jest to moje prywatne zdanie... Jest to prawnie nielegalne, ale mniej wiecej tak samo, jak zabroniona jest praktyka (caly czas o Internshipie mowie) na tzw. floor w kasynach (a tak sie zdarza czesto), jak wymagana jest zgodnosc kierunku studiow z dziedzina "praktyk" (a to tez czesto fikcja), jak wiele innych przepisow, dotyczacych Trainingu... :(

Uwazam, ze czym innym jest druga praca na - pozwalajacej prace w ogole - wizie J1, a jakakolwiek praca na wizie wylacznie turystycznej... To mialem na mysli... :)

Pozdrawiam Cie serdecznie!

DAWID

Napisano

Wiem, ze to Twoje prywatne zdanie. Pytalam o Twoja prywatna definicje "mniej nielegalnie" lub "prawie nielegalnie". Dziekuje za odpowiedz.

dagmarcia

Napisano

Dzieki za odpowied1, pyta3am, poniewa? pracodawca przyjaciela dosta3 'skądś' informacje ?e na internshipe nie mo?na pracowaa wiecej ni? 24 godziny :) I chcieli go przez to odrzucia. No ale w takim razie nie bedzie problemu :(

Napisano
Dzieki za odpowied1, pyta3am, poniewa? pracodawca przyjaciela dosta3 'skądś' informacje ?e na internshipe nie mo?na pracowaa wiecej ni? 24 godziny :P I chcieli go przez to odrzucia. No ale w takim razie nie bedzie problemu :(

Bzdura... Wrecz odwrotnie, na przyklad CIEE "requires that all training plans provide for a minimum of 30 hours of work per week." :)

Pozdrawiam,

DAWID

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...