Skocz do zawartości

Czemu w tym roku tak trudno i WIZE??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja też miałem przyjemność z tą konsulką rozmawiać, miła i w ogóle ..:)
'

jak ja byłam to było czynne 5 okienek. w dwóch były dwie panie konsulki reszta to mezczyzni. I ta moja pani konsulka była jedyną osobą która sprawdzała dokumenty. spojrzała na moja legitymację studencką. przejrzała dokładnie index, spytała na którym roku jestem < jestem na ostatnim> przejrzała mój paszport czy mam jakies pieczątki. Więc jak ktoś ma problemy z papierami, np nie ma indexu czy ma niezaliczony semestr to niech sie stara isć do innego okienka, bo bedzie miał dodatkowy stres.

Ale i tak wize dostaniecie. Ja przez chwile byłam pewna ze juz po mnie, bo sie okazało ze nie odpowiedziałam we wniosku wizowym na jedno pytanie i wyglądało na to ze zataiłam ze mam rodzine w usa. ale pani konsulka mnie o to spytała, podała mi długopis i na miejscu przy niej zaznaczyłam w papierach to co było trzeba.

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a czy ktos wie ile czeka sie na otrzymanie wizy i paszportu? bo wlasnie minelo 10 dni a moj organizator(BTC) jeszcze mnie nie poinformowal jakoby owe dokumenty dostal...no ale moze to przez swieta i czas wolny...

Chcialbym juz, jak pewnie wszyscy, miec juz wize w reku i martwic sie jedynie pogoda....

Na przekor tematowi watku, zycze wszystkim zeby dostali upragnione wizy...

Napisano
a czy ktos wie ile czeka sie na otrzymanie wizy i paszportu? bo wlasnie minelo 10 dni a moj organizator(BTC) jeszcze mnie nie poinformowal jakoby owe dokumenty dostal...no ale moze to przez swieta i czas wolny...

Chcialbym juz, jak pewnie wszyscy, miec juz wize w reku i martwic sie jedynie pogoda....

Na przekor tematowi watku, zycze wszystkim zeby dostali upragnione wizy...

u mnie z BTC sprawa sie ma tak: Kupuje przez nich bilet i jak wpłynie kasa na ich konto do zostanie przesłany bilet lotniczy do mojego biura razem z paszportem i wizą do odebrania

mozliwe ze paszport juz jest w biurze tylko w strefie uczestnika pojawi sie informacja kiedy moge odebrac wszystkie dokumenty.

zawsze mozesz zadzwonić i zapytac czy jest juz w biurze

Napisano

hmm jak czytam ta odmowe to odnosze wrazenie ze te osoby maja jakas rodzine legalnie lub nielegalnie w stanach ...a ponadto przedluzyly wyjazd po wygasnieciu wizy ..i jest podejzenie ze nastepnym razem tez to moga zrobic czy cus takiego....musial byc jakis powod

wogole to jest gdzies cala lista tych ograniczen w przyznaniu wiz? jakas stronka

qurcze nie ma odwolania? a kiedy sie mozna odwolywac ?

Napisano

nie wierze,że odmawiają wiz WAT tak bez powodu

u mnie nie sprawdzali nic, a byłem już dwa razy, sprawdzali tylko dane w komputerze, pobrali odciski palców i to wsio

aha no i jeszcze pytanie ; "what is your favourite band?" :)))

takie tam drobnostki, ale nie wierze, że bez powodu można dostać odmowę

Napisano
Witajcie...

Tak jak w temacie czy wiecie cos o tym?? Czyzby bardzo duzo osob w poprzednim roku zostalo w USA?? Bo znam juz 10 osob ktore nie dostaly wizy (bez powodu przynajmniej one tak twierdza) :-( i w tym 3 osoby ktore byly w zeszlym roku na WAT :/ Co jest nie tak, ze tak sie dzieje??

Moze ktos wie cos o tym?

widze ze w gronie twoich znajomych jest wyjątko wo wysoka srednia odmów... :shock: , ja osobiscie byłem 3 razy w ambie i naprawde nawet nei widziałem zeby komus wizy nie dali, ani wsród swoich znajomych nie słyszałem a niktórzy naprawde z tragicznym angielskim dostawali wizy bez problemu

Napisano

dzisiaj byłem i z mojej grupy wszystkie 50 osób dostało ba! nawet z moim łamanym angielskim dostałem :) uważam ten temat z prowokancję i sugeruję wywalić temat na onet :P

słyszałem że jakieś 2 osoby nie dostały bo miały jakieś problemy z paszportami (bo nie z Polski, jakiś Mongoł or sth)

Napisano

ja byłam wczoraj po wize(kraków), i podczas romowy z kosulem ludzie za sciana tak rozmawiali ze ja go wogole nie słyszałam, ale konsul powtorzył 2 razy pytania czy to moj drugi raz ja powiedziałam ze tak,pytał jeszcze co robiłam w stanach i co studiujeTyleee :):P stres jest ale nie ma sensu sie stresowac bo mysle ze kazdy wize dostaje, nawet Ci co nie studiuja a dobrze pokombinuja :wink: znam tez takie przypadki :lol:

Napisano

Witam! Wlasnie wrocilem z konsulatu z krakowa i moge powiedziec ze ten post to chyba jedna wielka pomylka... Ja mialem ogromne obawy jezeli chodzi o wize, poniewaz jestem uczniem szkoly policealnej i nie posiadam indeksu i legitymacji. Na dodatek wymog jest taki ze szkola musi trwac minimum 2 lata, a moja trwa 1,5 roku. Wiec jadac po wize bylem przkonany ze raczej dostane odmowe! Jak sie okazalo wizyta w konsulacie to fajne przezycie... Podchodzac do okienka czeka na ciebie usmiechnieta osoba i zadaje podstawowe pytania: co studiujesz, ile jeszcze zostalo ci szkoly, gdzie jedziesz i co biedziesz robil a na koncu zyczy ci udanych wakacji! Nawet nie wymagal pokazania legitymacji i indeksu. Z tego co widzialem to kazdy ze studiow dostal wize, chociaz ponoc komus z policealnych odmowili ale nie wiem dlaczego. Ja mialem poprostu szczescie i mi sie udalo pomimo mojej skomplikowanej sytuacji. Moim zdaniem ten kto jest na studiach a nie byl karany, badz ie podal jakies nieprawidlowosci w wniosku na 100% dostanie wize, wiec nie ma sie czego obawiac. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...