sowaxl Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Czesc jak widac w temacie mam jechac tego roku pierwszy raz na alaske do przetorni ryb w Chigniku. Wiec prosilbym o pomoc co mam zabrac na ta wyprawe, jakie rzeczy gdyz roznie ludzie mowia co i jak. Bylym bardzo wdzieczny za wszelkiego rodzaju pomoc i sugestie. Moze ktos byl w Chigniku? I jeszcze jedno moj pracodawca to Trident Seafoods co sadzicie o nim. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashanti Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 nie martw sie, co prawda nie znam osobiscie tej przetwórni do której sie wybierasz ale o firmie Trident słyszałam wiele pozytywnych rzeczy w ubiegłym sezonie, - w drodze powrotnej spotkałam pare, która pracowała w przetwórni Tridentu w Ketchican - i wracali bardzo zadowoleni, ba mówili, ze wracaja tam tez za rok. Ja wracam w tym roku znów na Alaske, wylatuje za 3 tygodnie i szczerze - to nie moge sie juz doczekac. Praca jest troche ciezka, ale bardzo monotonna - no chyba ze jedziesz całą zgrana paczka, wtedy jest łatwiej. Musisz zabrac troche wygodnych rzeczy, czapke i rekawiczki - w halach nie jest chłodno- ale jest czasem dosc wilgotnie. Mysle, ze pracodawca na pewno przysle Ci wkrótce liste rzeczy które beda Ci niezbedne - ja juz dostałam maila od swojego - wiec sprawdzaj maila a na pewno taka informacja powinna do Ciebie dotrzec. nie martw sie i do zobaczenia na Alasce pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GosiaK Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Ja w tym roku jade własnie do tej przetwórni w Ketchikan,mam nadzieje ze bedzie fajnie,wylatuje prawdopodobnie 7.06 z Berlina.Pozdrawiam wszystkich.Do zobaczenia na Alasce w Ketchikan:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sowaxl Posted May 7, 2007 Author Report Share Posted May 7, 2007 A co trzeba zabrac zeby sie przydalo w kazdej przetworni ryb, oprocz ubran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz84 Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 polecam zajrzeć na www.alaska24.pl dużo przydatnych informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawson Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Widze, ze tworzy sie powoli polska kolonia w Ketchikan Tez wybieram sie w to miejsce - wylot 28.06... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.