Ozyrys Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Witam! Zastanawiam się nad kupnem podwójnej stopy do perkusji wygląda to mniej więcej tak http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...bayphotohosting Tylko nie z tej aukcji (podaje ten link ponieważ tu macie zdjęcie) Łączna kwota to 480$ + 60$ = 540$ = ok1520zł I teraz czy są jakieś cła, waty i czy mogą być jakiekolwiek problemy z przesyłką lub na granicy???? Tu jest link właśnie do aukcji z której chciałbym kupić sprzęt : http://cgi.ebay.com/Axis-A-L2-Longboard-Do...1QQcmdZViewItem Będę wdzięczny za pomoc! :wink: Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 vat na pewno (+22%) co do cła - nie wiem pod jaki kod TARIC to podpada: albo pod to albo pod to: klik] oczywiście ma to zastosowanie tylko jeśli nie chcesz mieć problemów - zawsze można olać cła i liczyć na szczęście (ale nie polecam bo kary są nie małe ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozyrys Posted May 6, 2007 Author Report Share Posted May 6, 2007 A jak to wygląda z płaceniem vat oraz cła, muszę wysłać + tyle % ile jest cło i vat do firmy od której kupuje dany przedmiot czy jak ? // nigdy nie kupowałem nic ze stanów Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 zależy od wysyłki - można spróbować zrobić tak żeby to oni sprawdzili ile wynoszą te cła - i doliczyli je od razu do ceny (czyli oni płacą w twoim imieniu - ale nie wiem czy na ebayu na coś takiego ktokolwiek pójdzie) druga sprawa: przy przesyłce kurierem bądź pocztą może zostać ci przedstawiony rachunek opiewający na doliczony przez polski urząd celny vat i cło - wszystko to liczone jest od kwoty podanej na formularzu przewozowym - można trochę zaniżyć wartość przedmiotu - ale w przypadku takiej rzeczy nie wiem czy można przyjąć ryzyko straty np 1000 pln w wyniku zaniżenia ubezpieczenia które jest liczone właśnie od podanej na formularzu przewozowym wartości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.