picio_18 Napisano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2005 Wpad3em na pomys3 ?eby ka?dy kto by3 w Londynie w celach zarobkowych lub te? w celach turystycznych napisa3 w tym poście: - gdzie mieszka3 (ile p3aci3 za mieszkanie, i jakie mia3 warunki) - gdzie pracowa3 (jak za3atwi3 prace, ile zarabia3, jakie by3y warunki pracy) - je?eli jechaliście z jakiegoś biura to dajcie namiary (no i co wa?niejsze wystawcie ocene) Za3o?ymy sobie ma3ą baze informacji na FORUM zachecam do pisania bya mo?e informacje te pomogą innym!!
deedee Napisano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2005 By3a w Londynie na tydzien dwa lata temu w lipcu w celach turystycznych. Mieszka3am w Smart Hyde Park Inn (48 - 50 Inverness Terrace, Bayswater, London) w pokoju 10 osobowym co by3o ciekawym doświadczeniem, bo wspó3lokatorzy codziennie byli inni. P3aci3am 10 funtów dziennie, ale ci, którzy mieszkali tam na sta3e (bo pracowali w Londynie) mieli ni?sze stawki. Wiekszośa traktowa3ą ten hostel jako zakwaterowanie tymczasowe a? znajdą tanie mieszkanie i kilka osób do zamieszkania razem. Wtedy jeszcze z pracą nie by3o chyba tak 1le, bo ludzie po kilku dniach poszukiwan coś znajdowali, ale jak jest teraz nie wiem.
tissaya Napisano 14 Marca 2005 Zgłoś Napisano 14 Marca 2005 no wiec tak: ja by3am w Londynie w zesz3e wakacje, na kilka dni(ma3y urlopik w pracy-pracowa3am pod Oxfordem). noclegi: najlepiej Youth Hostels na króko- od 15 funtów za dobe ze śniadaniem. z tego co pamietam strona www.yth.org.uk w Londynie jest kilka Hosteli, w których przewa?nie jet miejsce w wieloosobowym pokoju, warunki super, blisko do metra. Ja akurat zatrzyma3am sie na Earls' Court,bardzo mi3e miejsce. Z tego co wiem, normalnie w Londynie nie op3aca sie mieszkaa, wiecej wychodza Was koszty utrzymania mieszkania, czynszów no i zaliczek- zawsze trzeba na początku wp3acia min. dwutygodniową zaliczke (np czynsz na tydzien jest 100 funtow, wiec zalizcka bedzie 200 funtow, takze z tym trzeba sie liczyc) . Stosunkowo "tanie" mieszkania sa w pó3nocnej cześci Londynuale tam nie radze sie zapuszczaa. polecam strone www.gumtree.com lub www.thegumtree.com jest to londynski "pchli targ" na ktorej mozecie znalezc ogloszenia i dac swoje ogloszenia o wszystko-prace(ja tak w3asnie swoja znalazlam, i nie musialam wydawac ponad 500 funtow!!! za znalezienie marnej pracy!) i o wynajem pokojów, rowniez mozecie sie zorieynowac w cenach czynszu... hmm..jesli macie jakiekolwiek pytania, pytajcie śmialo, chetnie odpowiem;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.