natalia_i_daniel Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 hej, jedziemy w czerwcu do stanów,będziemy pracowac w food lion w myrtle beach, moze ktoś z was pracował juz w food lionie i moze doradzić jakie stanowisko pracy by polecił kasjer, bagger itp. Wiemy,ze musimy określić swój grafik a potem juz go nie zmienimy,czy lepiej wziąc zmianę na rano? a pracy dodatkowej szukać na 2gą zmianę? będziemy wdzięczni za rady,pozdr;)
Brother_luk Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 Z dostępnych pozycji w food lion polecam Cashier w sumie on chyba ma najwiecej nadgodzin ja przynajmniej mialem takie doswiadczenie osobiscie nie pracowalem w myrtel beach ale mam znajomych ktorzy tam byli jeden z nich byl bagger i sobie tez chwalil bo mial duzo godzin.. Zreszta nie ma obowiazku pracowania do konica w food lion okres 3 czy tam 2 tygodni przepracujesz i mozna sobie znalesc cos co bedzie nam bardziej odpowiadalo. A z czasem tez mozna ustalic godziny zmian z menadzerem ja tak mialem ze chcialem pozniej przyjzdzac na nocna zmiane i dalo sie to zalatwic tylko czasami sie co raz bardziej spoznialem.. Wkoncu doszedlem do wniosku ze lepiej na tym wyjde jak wezme ta druga prace na full time ) Pozdrawiam Łukasz
harry_z_tybetu Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 czy ja wiem czy Cashier jest taką dobrą pozycją??? Osobiście nie pracowałem w Food Lion ale pracowałem w podobnym markecie (Super Fresh Food) oraz znałem dość dużą grupkę ludzi , która pracowała w Fodzie i tak : - night crew - to chyba najlepsza fucha w takim markecie,praca polega na rozładowywaniu ciężarówek w nocy i pakowaniu tego na półki. minusem są godziny pracy, przeważnie od 23 do 6-8 oraz to że można zasnąć wykonując mechanicznie cały czas to samo, plusy: to możliwość nadgodzin , dodatek do stawki za pracę w nocy,wolne tempo pracy (pracowałem tu i polecam) - stocker - to samo co wyżej tylko że w dzień , no i oczywiście nie ma dodatku za "szkodliwą porę pracy" , ale można sobie spokojnie pracować bo nikt ciebie nie pogania ( np. kasjer ma mały zapieprz gdy jest busy, a stocker pracuję swoim rytmem) - koledzy bardzo sobie chwalili (ja też) - cashier - chyba najgorsza pozycja , musisz się uśmiechać do amerkanów, przerzucać tony (dosłownie) ciężkiego żarcia amerykanów (dziewczyny narzekały że po tym bolą ich ręce), nie pamiętam jak jest w fodzie ale przeważnie przy kasię się stoi co daje się we znaki po 6 h pracy.ale jest to jednak kontakt z ludźmi i mozesz sobie pogadać,poznasz dość dużo ludzi i zawsze będziesz odpowiadała na pytanie skad jesteś i gdzie jest właściwie ta Polska ,czy podoba się tobie USA. -bagger- to przeważnie pozycja która trafia się w szczególny ruch (zwykle jeden kasjer jest nim by usprawnić sprzedaż), pozanasz tajniki układania ogromnych opakowań żarcia w torebki , amerykaniec po wszystkim powie tobie że i tak źle to zrobiłeś,że mu się chleb zdeformuję .plusy - nie trzeba myśleć nad tym co się robi. - jest jeszcze pełno innych pozycji jak np. : deli worker - krojenie szynek,serów itp przy kliencie. można popróbować szynek wszelkiego rodzaju itp. praca w piekarni,na mięsie (pakowanie suroweg mięsą do plastiku) Najlepiej brać robotę na rano,fakt że większy ruch jest rano w markecie ale jest szansa na załapanie drugiej roboty gdzieś w gastronomii jako kelner , busser albo pomywacz (a tam leszpe zarobki dzięki napiwkom oraz szansa na darmowe wyżywienie w pracy - co przy napiętym grafiku jest ważne ) , chyba że interesuje was robota w hausekeepingu to wtedy w markecie na wieczór.
Brother_luk Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 Ja pisałem jak jest w tym konkretnym miescie i w tym konkretnym Food lionie....A nie jak jest w fresh market... czy gdzie tam ty pisałeś
harry_z_tybetu Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Tak jak pisałem nie pracowałem w Food Lionie ale w innej sieci.Mój współpracownik z drugiej pracy tam pracowal jako night crew,sąsiedzi pracowali na pozycji cashierów, jeszcze inni znajomi jako stocker(wszyscy byli polakami ) i moja wypowiedź o tych pozycjach jest głównie oparta na ich relacjach oraz moich spostrzeżeniach. Opisałem te pozycje by wiedzieli że są też inne stanowiska niż tylko przy kasie Tak czy siak życze powodzenia i miłej pracy.
natalia_i_daniel Napisano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Dzięki bardzo za wasze odpowiedzi!!!!!pozdrawiam
martinsen Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 no wlasnie jak to jest z tym wyborem .....bo jak sie przyjezdza to szef i tak kieruje cie tam gdzie akurat brakuje mu pracownikow ,,,tak wiec jaki jest tak naprawde wplyw na to na jakiej pozycji bedzie sie pracowalo? wiem ze to zalezy od kilku rzeczy ...ale jakbyscie mogli jakos mniej wiecej ta organizacje opisac
Brother_luk Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Hmm z drugiej strony pytanie o pozycje w food lion są zbedne gdyż każde z biur wysyłające informuje na jakich ewentualnie pozycjach bedą pracować... Pozdrawiam Łukasz
LENKA:) Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 HEJ! RAZEM Z KUMPELKĄ JEDZIEMY DO MYRTLE BEACH, BY PRACOWAĆ-NO JESLI NAM COLUMBUS CLUB RZECZYWISCIE TE PRACĘ ZAŁATWI W TYCH"UROCZYCH"FOOD LIONACH LECIMY 15 DO NOWEGO JORKU Z WARSZAWY A OD 17 JESTEŚMY W MYRTLE...JEŚLI KTOŚ MIAŁBY OCHOTĘ NA TOWARZYSTWO DWÓCH SYMPATYCZNYCH DZIEWCZYN NIECH DAJE ZNAĆ ACHA NATALIA I DANIEL JESZCZE SIĘ Z WAMI SKONTAKTUJĘ MAM WASZE INFO OD BIURA, NO OCZYWIŚCIE JEŻELI WYRAŻACIE CHĘĆ:)MAMY NADZIEJĘ ZNALEŹĆ FAJNYCH WSPÓŁLOKATORÓW, BY OBNIŻYĆ KOSZTY A ZA TO PODNIEŚĆ WALORY TOWARZYSKIE:)PRZEZ PIERWSZY TYDZIEN JESTESMY ZAKWATEROWANE W MOTELU POTEM MOZEMY ZOSTAC W POKOJU 4 OSOBOWYM ZA 999 DOLCOW MIESIECZNIE, PO ROZLOZENIU NA 4 OSOBY NIE BYŁOBY JUŻ TAKIEGO BÓLU, JEST TAM DOSTĘP DO NETU...MOŻE I WY MACIE JUZ TAM NOCLEGI ALBO PODOBNE PLANY, JAKBY CO DAJCIE ZNAĆ MY JESTEŚMY OTWARTE NA WSZELKĄ COOPERATION;)ZWŁASZCZA, ŻE DO CHOLERY TRZEBA SOBIE NAWZAJEM RODAKOM POMAGAĆ NA OBCZYŹNIE NO NIE;) MÓJ MAIL: lenikka@wp.pl CZEKAM NA ODZEW OD WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH I DO ZOBACZENIA W MYRTLE I FOODZIE!
agatenka Napisano 18 Maja 2007 Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 Ja pracowałam kiedyś w Food Lionie. Z całego serca odradzam Ci stanowisko kasiera czy baggera. Dla dziewczyn najlepsze moim zdaniem jest Deli, dla chłopaków Produce albo Stoker.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.