klaudek Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 Dla wielu to pytanie może być kuriozalne,ale nie dla mnie Otóż chciałbym się zapytać czego mogę się spodziewać lecąc, co mogę zamówić do picia/jedzenia. O której mam być na odprawie jeżeli wylot mam o 10.50. Po prostu chcę na maksa wyciągnąć to co mi się należy a o czym nie wiem oczywiście nie zamierzam się nawalić w trupa, ale można po testować co nieco. Lecę z Berlina United-lot obsługiwany przez Lufthansę, a wracam już Lufthansą.
Pawel_Bielsko Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 Alkohol zazwyczaj daja, ale slyszalem ze za niego w United trzeba placic. Na odprawie trzeba byc ok 2h wczesniej moze i wczesniej - daje Ci to moziwosc nie stania w dlugiej kolece, bezstresowe poruszanie sie po lotnisku po oddaniu bagazu, no i buszowanie w strefie bezclowej Jedzonko na transatlantykach jest zazwyczaj dobre i duzo Milego lotu
cpi Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 w lufthansie alk jest za darmo i co jakis czas chodzi obsluga z wozkiem i mozna ich prosic o cos do picia. jakiegos super wyboru to nie ma, ale pamietam ze byl gin, chyba whiski, bailey's (nie wiem w sumie co to, ale pilem tam pierwszy raz i bylo bardzo smaczne), szampan, wino biale i czerwone oraz jakies niemieckie piwo (w malych butelkach). nie jestem pewien czy jest czysta wodka, ale pewnie tak, tylko ze raczej robia drinki z sokiem badz spritem, a nie ze seta i popita
klaudek Napisano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 wino odpada , szampan też, gin to z tonikiem ,whisky to z lodem i colą bo inaczej to perfum, piwo nie bardzo więc widzę ze Bailey's i drinka z vodką i oczywiście jedzenie, oby stewardesy były, bo podobno stewardzi się też trafiają
Pawel_Bielsko Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 GIn z tonikiem jest. Stewardzi tez sie trafiaja, bardziej przyjazni niz kobiety. Ale i tak wole babki 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.