dewoj Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Witam! To co mnie spotkalo ost w ambasadzie jsa jest kpina! Gosc w okienku wydajacy paszporty ,przyczepil sie do mojego zdjecia(bylo identyczne jak na wizie rok temu) i kazal mi zrobic nowe(poza mna przyczepil sie jeszcze do 3 osob). Poszedlem do najblizszego fotografa(czyli na przeciwko ambasady) i za 35 zl zrobilem sobie nowe zdjecie(bylo w 3-4min) NIe jestem w krakowa wiec nie wiedzialbym gdzie jest inny zdjeciolog:) Po przyklejeniu nowego zdjecia poszedlem na rozmowe z konsulem. Oczywiscie wize dostalem (nie wiem co trzeba zrobic,jadeac z jakiejs firmy org, zeby jej nie dostac). jakie bylo dzisiaj moje zdziwienie gdy otwieram paszport na nowo przyznanej wizie a tam stare zdjecie sprzed roku. W takim razie pytam sie po co wyrabialem nowe zdjecie ?! Czy to kolesiastwo i ta gnida ma z tego jakis procent??? Czy ktos mial podobny przypadek?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania84 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Mnie moje biuro poinformowało, że zdjęcie musi byc z ostatnich 6 miesięcy, gdyż taki jest wymóg i nie może być identyczne jak w zeszłorocznej wizie, więc koło sie zamyka i tak czy siak musi być max. sprzed 6 mies. A czemu dali Ci do paszportu stare skoro dołączyłes juz to nowe, kosmicznie drogie zdjęcie to już tego nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 zdjęcie musi być chyba z ostatnich 3 miesięcy, oczywiście nikt ci nie udowodni że to zdjęcie zostało zrobione 2 czy 4 miesiące temu, ale nie może być to to samo zdjęcie co rok temu - nie można robić z konsula idioty Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewoj Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 nie moze byc a mam 2 wizy z tym samym zdjeciem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 To chyba sprawdza tylko konsul, więc jak masz już paszport to nie powinno być problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipski Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 bo ja to napisalbym ten temat do "NAJ" <lol> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.