darekss18 Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 Wiem, że jest dużo wątków dotyczących papierosów, ale niestety nie znalazłem w nich odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie czy mogę przewieźć do USA papierosy. Mam 20 lat, więc z Polski je bez problemu wywiozę ale chciałem wiedzieć czy nie będę miał żadnych problemów na lotnisku w USA. 21 lat bede miał dopiero za pół roku więc myślę że na lotnisku w Nowym Jorku mogą byc jakieś problemy. Bardzo proszę o odpowiedź...
aniade Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 hej.nie wiem jakie sa ograniczenia w ilosci ale w usa mozna kupic fajki w wieku 18 lat
darekss18 Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 No chyba że tak. Chcę zabrać ze sobą jeden, góra 2 kartony także nie powinno być problemu. Dzięki za pocieszenie - już myślałem, że bede musiał palić najtańsze amerykańskie "siano".
justynka184 Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 ja wiozłam jeden czy dwa kartony papierosów , tak samo alkohol, jak nie miałam jeszcze 21 lat i nie bylo zadnych problemów
TT Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 A tak z ciekawosci zapytam: ile kosztuje paczka Malborków w USA :?: :wink:
aniade Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 w sumie to 5$ za paczke ale w ogole jak bylam to przez miesiac byla promocja i byly dwie paczki w cenie jednej :D:D
Kolumbus Napisano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2007 Teraz jeszcze moje pytanie odnośnie papierosów(a właściwie 2 pytanka) : - czy mogę przewieźć przez granicę takie papierosy które są bez polskiej akcyzy ? - jaka jest maksymalna ilość papierosów, którą można przewieźć
juszal Napisano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2007 Legalnie mozna przewiezc 1 karton. W biurze powiedzieli mi ze generalnie jak wezme 2 to nie powinni sie czepiac. Stwierdzilam wiec ze jak wezme 3 to tez sie nie beda czepiac i tak zrobilam... no i sie nie czepiali Teraz tez mam taki plan Niestety jesli chodzi o ceny fajek to niestety sa straszne roznice jesli chdzi o różne stany. Jak 3 lata temu bylam w Virginii to Marlboro kosztowaly ok 2,5$ za paczke, niestety nastepnym razem w Massachusetts kosztowaly 7$ za paczke ! Na szczescie czesto mozna trafic na rozne promocje typu 2 w cenie jednej lub 2 + 1 gratis albo miec dobrego kumpla ktory przysle zapas z Polski...
Kolumbus Napisano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2007 A co z fajkami bez polskiej akcyzy?Takie Malborasy z Szwajcarii czy skądś tam bez banderoli?Da się takie przewieźć?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.