darekss18 Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Wiem, że jest dużo wątków dotyczących papierosów, ale niestety nie znalazłem w nich odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie czy mogę przewieźć do USA papierosy. Mam 20 lat, więc z Polski je bez problemu wywiozę ale chciałem wiedzieć czy nie będę miał żadnych problemów na lotnisku w USA. 21 lat bede miał dopiero za pół roku więc myślę że na lotnisku w Nowym Jorku mogą byc jakieś problemy. Bardzo proszę o odpowiedź... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniade Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 hej.nie wiem jakie sa ograniczenia w ilosci ale w usa mozna kupic fajki w wieku 18 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekss18 Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 No chyba że tak. Chcę zabrać ze sobą jeden, góra 2 kartony także nie powinno być problemu. Dzięki za pocieszenie - już myślałem, że bede musiał palić najtańsze amerykańskie "siano". Link to comment Share on other sites More sharing options...
justynka184 Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 ja wiozłam jeden czy dwa kartony papierosów , tak samo alkohol, jak nie miałam jeszcze 21 lat i nie bylo zadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
TT Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A tak z ciekawosci zapytam: ile kosztuje paczka Malborków w USA :?: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniade Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 w sumie to 5$ za paczke ale w ogole jak bylam to przez miesiac byla promocja i byly dwie paczki w cenie jednej :D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolumbus Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Teraz jeszcze moje pytanie odnośnie papierosów(a właściwie 2 pytanka) : - czy mogę przewieźć przez granicę takie papierosy które są bez polskiej akcyzy ? - jaka jest maksymalna ilość papierosów, którą można przewieźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
juszal Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Legalnie mozna przewiezc 1 karton. W biurze powiedzieli mi ze generalnie jak wezme 2 to nie powinni sie czepiac. Stwierdzilam wiec ze jak wezme 3 to tez sie nie beda czepiac i tak zrobilam... no i sie nie czepiali Teraz tez mam taki plan Niestety jesli chodzi o ceny fajek to niestety sa straszne roznice jesli chdzi o różne stany. Jak 3 lata temu bylam w Virginii to Marlboro kosztowaly ok 2,5$ za paczke, niestety nastepnym razem w Massachusetts kosztowaly 7$ za paczke ! Na szczescie czesto mozna trafic na rozne promocje typu 2 w cenie jednej lub 2 + 1 gratis albo miec dobrego kumpla ktory przysle zapas z Polski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolumbus Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 A co z fajkami bez polskiej akcyzy?Takie Malborasy z Szwajcarii czy skądś tam bez banderoli?Da się takie przewieźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.