ddd Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 Czy jeśli prawie wogóle nie zna sie angielskiego, to jest szansa na sprawne przejście rozmowy z konsulem? Jakich należy używać zwrotów ( np. co należy powiedzieć zaraz po wejściu do pokoju )? Co on najczęściej mówi?
male_kudlate22 Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 to moze napisz na jaki temat ma byc ta rozmowa.bo z twojego postu nie wynika w jakiej sprawie masz rozmiawiac z konsulem.aha i z tego co mi wiadomo to nie odbywa sie ona w zadnym pokoju tylko przy okienku.
Tiger Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 Ja mialem rozmowe z konsulem w sprawie wizy narzeczenskiej i wcale nie rozmawialem z nim po angielsku poniewaz oni wszyscy tam potrafia po polsku nawijac wiec nie musisz sie martwic!! A co do pytan jakie mi zadfal to czy bylem kiedys za granica polski wiecej niz 6 miesiecy i czy skladalem juz kiedys papiery na jaka kolwiek wize:) Rzomowa szybka i bardzo luzna naprawde nie masz sie co martwic:) powodzonka
male_kudlate22 Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 jesli chodzi o jezyk to oczywiscie zgadzam sie z kolega a jesli chodzi o pytania to wszystko zalezy o jaka wize sie starasz.wiec napisz nam to ktos ci pomoze
Tiger Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 dokladnie napisz w sprawie jakiej wizy sie wybierasz to napewno ktos da ci znac jakich pytan mozesz sie spodziewac
ddd Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 dokladnie napisz w sprawie jakiej wizy sie wybierasz to napewno ktos da ci znac jakich pytan mozesz sie spodziewac Staram się o wizę J-1
jarek86 Napisano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2007 ja mialem rozmowe w sprawie wizy J-1 w ambasadzie w wawie. a wygladalo to tak: podszedlem powiedzialem hello:), dalem paszport i papiery facet mowi zeby polozyc palec na czytniku, pozniej drugi a nastepnie spytal where will you work and where do you study have a nice holiday i koniec:) wszystko trwalo 3 minut pozdrawiam i zycze powodzenia:) yy przypomnialo mi sie ze gadalismy jeszcze chwilke o programowaniu jako ze studiuje computer science:) i byl dosyc kumaty:)
Butter Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Również starałam się o wize J1, z jezykiem tez u mnie naprawde słabo... a wize dostałam bez problemu Zresztą pani konsul była bardzo sympatyczna
zwiniety Napisano 7 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2008 Witam byłem 3 tygodnie temu z żoną w Krakowie. Rozmowa w języku polskim, choć oczywiście można po angielsku. Trwała dosłownie trzy minuty. Przebiegała w bardzo miłej atmosferze.
zosiek Napisano 8 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2008 A tak trochę poza tematem. Wie ktoś może na ile przed rozmową z konsulem trzeba przyjść do ambasady (Warszawa)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.