ddd Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Czy jeśli prawie wogóle nie zna sie angielskiego, to jest szansa na sprawne przejście rozmowy z konsulem? Jakich należy używać zwrotów ( np. co należy powiedzieć zaraz po wejściu do pokoju )? Co on najczęściej mówi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
male_kudlate22 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 to moze napisz na jaki temat ma byc ta rozmowa.bo z twojego postu nie wynika w jakiej sprawie masz rozmiawiac z konsulem.aha i z tego co mi wiadomo to nie odbywa sie ona w zadnym pokoju tylko przy okienku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Ja mialem rozmowe z konsulem w sprawie wizy narzeczenskiej i wcale nie rozmawialem z nim po angielsku poniewaz oni wszyscy tam potrafia po polsku nawijac wiec nie musisz sie martwic!! A co do pytan jakie mi zadfal to czy bylem kiedys za granica polski wiecej niz 6 miesiecy i czy skladalem juz kiedys papiery na jaka kolwiek wize:) Rzomowa szybka i bardzo luzna naprawde nie masz sie co martwic:) powodzonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
male_kudlate22 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 jesli chodzi o jezyk to oczywiscie zgadzam sie z kolega a jesli chodzi o pytania to wszystko zalezy o jaka wize sie starasz.wiec napisz nam to ktos ci pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 dokladnie napisz w sprawie jakiej wizy sie wybierasz to napewno ktos da ci znac jakich pytan mozesz sie spodziewac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddd Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 dokladnie napisz w sprawie jakiej wizy sie wybierasz to napewno ktos da ci znac jakich pytan mozesz sie spodziewac Staram się o wizę J-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek86 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 ja mialem rozmowe w sprawie wizy J-1 w ambasadzie w wawie. a wygladalo to tak: podszedlem powiedzialem hello:), dalem paszport i papiery facet mowi zeby polozyc palec na czytniku, pozniej drugi a nastepnie spytal where will you work and where do you study have a nice holiday i koniec:) wszystko trwalo 3 minut pozdrawiam i zycze powodzenia:) yy przypomnialo mi sie ze gadalismy jeszcze chwilke o programowaniu jako ze studiuje computer science:) i byl dosyc kumaty:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butter Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Również starałam się o wize J1, z jezykiem tez u mnie naprawde słabo... a wize dostałam bez problemu Zresztą pani konsul była bardzo sympatyczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwiniety Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Witam byłem 3 tygodnie temu z żoną w Krakowie. Rozmowa w języku polskim, choć oczywiście można po angielsku. Trwała dosłownie trzy minuty. Przebiegała w bardzo miłej atmosferze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zosiek Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 A tak trochę poza tematem. Wie ktoś może na ile przed rozmową z konsulem trzeba przyjść do ambasady (Warszawa)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.