Skocz do zawartości

bez pracy, pierwszy W&T, riksza?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po problemach, które robi nasze biuro, postanowiłem z kumplem wyjechać na WAT bez żadnej oferty pracy.

Lecimy pierwszy raz, ile dni zajmie załatwienie wszelkich formalności potrzebnych do rozpoczęcia pracy?

Słyszałem, że jadąc bez pracy nawet 4 tyg czeka sie na SSN, ale przspieszyć to można wykładając odpowiednie pismo od organizacji, poprzez która wyjeżdżam(CICD), prawda to??:>

Jakie miejscowości i prace polecacie w rejonie Nowego Jorku? W samym NJ łatwo o fajne i dobrze płatne zajęcia na miare "watowca"?

Co myślicie o rikszach w AC, warto brac się za to zajęcie, ile godz dziennie można na nich pracować, każdy po nich jest zadowolony?

udanego wyjazdu wszystkim!!

• 2 tygodnie później...

Napisano

hej!

mam pytanie co do opcji W&T bez pracy. jak to wyglada w realu? jedziesz do USA - gdziekolwiek i sobie szukasz pracy gdzie chcesz? nie ma zadnych ograniczen?

Napisano

mniej wiecej tak to wyglada jak napisales. Jede prwszy raz wiec ejszcze bede musial wyrobic sobie ssn, w tej miejscowosci, w ktorej sie zatrzymam. Z kolei adres pobytu w ciagu paru dni od przybycia musisz podac swojej fundacji, tj np spirit, cicd itd (to coś innego niz biuro z Polski załatwiajce program)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...