Pietrko Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Po problemach, które robi nasze biuro, postanowiłem z kumplem wyjechać na WAT bez żadnej oferty pracy. Lecimy pierwszy raz, ile dni zajmie załatwienie wszelkich formalności potrzebnych do rozpoczęcia pracy? Słyszałem, że jadąc bez pracy nawet 4 tyg czeka sie na SSN, ale przspieszyć to można wykładając odpowiednie pismo od organizacji, poprzez która wyjeżdżam(CICD), prawda to??:> Jakie miejscowości i prace polecacie w rejonie Nowego Jorku? W samym NJ łatwo o fajne i dobrze płatne zajęcia na miare "watowca"? Co myślicie o rikszach w AC, warto brac się za to zajęcie, ile godz dziennie można na nich pracować, każdy po nich jest zadowolony? udanego wyjazdu wszystkim!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin! Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 hej! mam pytanie co do opcji W&T bez pracy. jak to wyglada w realu? jedziesz do USA - gdziekolwiek i sobie szukasz pracy gdzie chcesz? nie ma zadnych ograniczen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietrko Posted June 18, 2007 Author Report Share Posted June 18, 2007 mniej wiecej tak to wyglada jak napisales. Jede prwszy raz wiec ejszcze bede musial wyrobic sobie ssn, w tej miejscowosci, w ktorej sie zatrzymam. Z kolei adres pobytu w ciagu paru dni od przybycia musisz podac swojej fundacji, tj np spirit, cicd itd (to coś innego niz biuro z Polski załatwiajce program) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk888 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 smiem twierdzic ze to najlepsza opcja na wt ale 3ba jechac w miare wczesnie i nie do miejsc gdzie workowcow sciagaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.