mimo66 Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Bywałem w "kilku" pubach i zawsze pokazywałem Polski Dowód Osobisty,nie miałem nigdy zadnych problemów.Jak miałem dobry humor to pokazywałem ID z Iraku (nie ma tam daty urodzenia) i nawet nikt nigdy nie chciał nic innego.
kubakj Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Jak ja bym sprawdzal, to bym akceptowal amerykanskie dokumenty + polskie, ale tylko dlatego, ze je znam, a regular american nie chce ich akceptowac, chociaz czesto obcokrajowcy stoja na wejsciu, a do tego duzo ludu sie przewraca po swiecie, to akceptuja i polskie ID. Ostatnio szlajajac sie po klubach zauwazylem, ze cwaniaki skanuja prawko na wejsciu, a potem przy kazdym kupieniu drinka czy piwa nie sprawdzaja ID, tylko maja juz w bazie. Ciekawe kto im pozwala dane trzymac, bo powinni powiadomic kazdego, ze dane beda przetrzymywane i czy ktos sie zgadza na to.
cavscout Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Jak ja bym sprawdzal, to bym akceptowal amerykanskie dokumenty + polskie, ale tylko dlatego, ze je znam, a regular american nie chce ich akceptowac, chociaz czesto obcokrajowcy stoja na wejsciu, a do tego duzo ludu sie przewraca po swiecie, to akceptuja i polskie ID.Ostatnio szlajajac sie po klubach zauwazylem, ze cwaniaki skanuja prawko na wejsciu, a potem przy kazdym kupieniu drinka czy piwa nie sprawdzaja ID, tylko maja juz w bazie. Ciekawe kto im pozwala dane trzymac, bo powinni powiadomic kazdego, ze dane beda przetrzymywane i czy ktos sie zgadza na to. Jestem pewien na 99% ze gdzies jest jakas wywieszka mowiaca ze prawko bedzie skonawane i trzymane w bazie i przez wejscie do klubu klijent sie na to zgadza. A ze nikt tego nie czyta to co innego.
kubakj Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Jak ja bym sprawdzal, to bym akceptowal amerykanskie dokumenty + polskie, ale tylko dlatego, ze je znam, a regular american nie chce ich akceptowac, chociaz czesto obcokrajowcy stoja na wejsciu, a do tego duzo ludu sie przewraca po swiecie, to akceptuja i polskie ID.Ostatnio szlajajac sie po klubach zauwazylem, ze cwaniaki skanuja prawko na wejsciu, a potem przy kazdym kupieniu drinka czy piwa nie sprawdzaja ID, tylko maja juz w bazie. Ciekawe kto im pozwala dane trzymac, bo powinni powiadomic kazdego, ze dane beda przetrzymywane i czy ktos sie zgadza na to. Jestem pewien na 99% ze gdzies jest jakas wywieszka mowiaca ze prawko bedzie skonawane i trzymane w bazie i przez wejscie do klubu klijent sie na to zgadza. A ze nikt tego nie czyta to co innego. Wlasnie, ze nie ma, bo sie pytalem i facet powiedzial, ze to niby nie unormowane prawnie (jasne ). Bo jak stwierdzil, to teraz modne staje sie, ze klienci juz nie beda placic przy kazdym zamawianiu za browar czy drinka, a przy wychodzeniu, a komu sie zapomni, to do domu wysla rachunek. A jak ktos odmowi pokazania prawka do skanu, to z gory bedzie trzeba $20 klasc. Klub mozna zmienic, ale juz w kilku tak chcieli, wiec wole dawac im $20 niz moje dany.
tissaya Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 hmm z tego co wiem,to w Stanach nie ma czegos takiego jak bezpieczeństwo danych osobowych- one przeciez sa powszechnie dostepne.. jest pelno stron internetowych,na ktorych mozna znalezc osoby i ich dane.. no,ale moze sie myle:)
kubakj Napisano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2007 hmm z tego co wiem,to w Stanach nie ma czegos takiego jak bezpieczeństwo danych osobowych- one przeciez sa powszechnie dostepne..jest pelno stron internetowych,na ktorych mozna znalezc osoby i ich dane.. no,ale moze sie myle:) Mozesz odszukac osoby, ale musisz znac ich dane, jakies adresy, nr tel, date urodzin. I jak Ci podadza dane, to tylko te dostepne publicznie dla kazdego. W USA jest Privacy ACT i nie ma tak ,ze kazdy moze twoimi danym szastac na lewo i prawo. Zeby zrobic nawet twoj background/credit/medical/cryminal check, to musza miec twoja zgode. Nie moga tak sobie twoich danych sprawdzic. A do tego najczescie potrzebuja tez nr ID + SSN, a tego latwo nie znajdziesz
cavscout Napisano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2007 hmm z tego co wiem,to w Stanach nie ma czegos takiego jak bezpieczeństwo danych osobowych- one przeciez sa powszechnie dostepne..jest pelno stron internetowych,na ktorych mozna znalezc osoby i ich dane.. no,ale moze sie myle:) The Privacy Act of 1974
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.