Skocz do zawartości

ytp - sprawa sądowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie czy ktoś miał juz proces z fitmą YTP ??

Ja prawdopodobnie będę się z nimi sądzić już niedlugo (po 25 czerwca, gdyz wczesniej nie pozwalaja mi terminy), gdyż wątpie by byli zainteresowani wyplatą należnej pensji :/, a w sumie niczego wiecej od nich nie chcialem :| )

Hm...

mam wszystko co potrzebne:

- umowy, z ktorych jasno wynika ze naleza mi sie pieniądze

- na spotkaniu (w ktorym mowiono o wyplatach, ze wszyscy dostana... pracownicy biura p. Monika ) wzialem dyktafon i wszystko zarejestrowalem

będę sie ubiegal o :

- zwrot pieniedzy

- odzskodowanie za czas jaki bede musial poswiecic i stracone nerwy

- oplacenie rozprawy sądowej

Przeglądalem juz umowe i nagranie z moim profesorem od prawa, stwierdzil ze wygrana mam w banku, a biorac pod uwage jakie machlojki robila firma YTP na studentach to tym bardziej powiinenem zajac sie tą sprawą..

Czy jestem pierwsza osobą, ktora robi cos takiego ?

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

w ciągu dwóch lat jak tu jestem kilka osób chciało pociągnąć sprawę do sądu, ale chyba nic z tego nie wyszło, przynajmniej ja nie pamiętam

życzę Ci powodzenia, mam nadzieję, że osiągniesz zamierzony cel i odzyskasz co Ci się należy

Napisano

spoko, napisze wszystko jak bylo, jesli dojdzie do procesu... a dojdzie do niego jesli do 25 nie otrzymam pieniedzy...

O to YTP powinno byc spokojne.

W sumie to nie jest mi na reke w taki sposob rozwiazywac ta sprawe :|,,, takie rzeczy powinny byc profesjonalnie rozwiazywane... ale skoro nie mozna inaczej...

Napisano

3mam za Ciebie kciuki. Od siebie dodam ze prezes ytp to zlodziej i oszust i tylko tak trzeba o nim mowic - slowa nie cofne niech mnie pozwie. Wszyscy pracownicy sa szkoleni w zakresie 'ukrywania' prawdy lub lekkiego nia manipulowania

Napisano

dzis bylem na spotkaniu z osobom pracującą w prokuraturze, spotkanie mialo charakter towarzyski ze wzgledu na fakt ze ta osoba jest ojcem osoby ktora 2 lata temu jechala nba wyjazd z YTP... w sumie sama zaproponowala mi pomoc...

heh... ją oskubano na biletach na okolo 1500 zl... wiec byla bardzo chetna do pomocy..

w kazdym badz razie jak przedstawilem tej osobie umowy, nagranie... a takze konwersacje ( na gg, maile...wszystko dowody) z jedną z pracowniczek pania Karol. B. na temat spraw finansowych ze napewno dostane pieniadze.... stwierdzil ze moge byc pokojny, bo to o co bede zabiegal, wynagrodzenie , odszkodowanie i zwrot za rozprawe sadową .

w zasadzie doradzil mi bym w katowicah prowadzil ta sprawe bo te sady sa lepiej obeznane bo juz byly takie sprawy...

w tym wypadku... jedynym pytaniem jakie mi zadal bylo...

Bym sie zastanowil nad odszkodowaniem jakie mam dostac, bo chyba są niepowazni jesli myslą, ze mają jakies szanse w tej sprawie. :)

po sesji czyli po 25, ide do sądu.

Napisano

Hej, ja tez pracowalam jako partner i juz duzo wczesniej chcialam zrezygnowac z pracy i tez pojawily sie problemy. Nie chcieli mi zaplacic zarobionej kasy, skonsultowalam sprawe z prawnikiem, ktory wyslal im przedsadowe wezwanie do zaplaty. Zaplacili, wprawdzie nie tyle co sie spodziewalam, ale ze teraz jestem w US (z innym biurem!!!) to juz sie z nimi nie bawilam. Takze jakbys potrzebowal pomocy, daj tylko znac. Trzeba w koncu dobrac im sie do skory, zeby wiecej nie oszukiwali biednych studentow!!! I oczywiscie mam nadzieje, ze dasz znac jak sie sytuacja rozwinela!! Trzymam kciuki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...