StachuTheOne Napisano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2007 Witam, mam pytanie czy ktoś miał juz proces z fitmą YTP ?? Ja prawdopodobnie będę się z nimi sądzić już niedlugo (po 25 czerwca, gdyz wczesniej nie pozwalaja mi terminy), gdyż wątpie by byli zainteresowani wyplatą należnej pensji :/, a w sumie niczego wiecej od nich nie chcialem :| ) Hm... mam wszystko co potrzebne: - umowy, z ktorych jasno wynika ze naleza mi sie pieniądze - na spotkaniu (w ktorym mowiono o wyplatach, ze wszyscy dostana... pracownicy biura p. Monika ) wzialem dyktafon i wszystko zarejestrowalem będę sie ubiegal o : - zwrot pieniedzy - odzskodowanie za czas jaki bede musial poswiecic i stracone nerwy - oplacenie rozprawy sądowej Przeglądalem juz umowe i nagranie z moim profesorem od prawa, stwierdzil ze wygrana mam w banku, a biorac pod uwage jakie machlojki robila firma YTP na studentach to tym bardziej powiinenem zajac sie tą sprawą.. Czy jestem pierwsza osobą, ktora robi cos takiego ?
darop Napisano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2007 w ciągu dwóch lat jak tu jestem kilka osób chciało pociągnąć sprawę do sądu, ale chyba nic z tego nie wyszło, przynajmniej ja nie pamiętam życzę Ci powodzenia, mam nadzieję, że osiągniesz zamierzony cel i odzyskasz co Ci się należy
StachuTheOne Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2007 spoko, napisze wszystko jak bylo, jesli dojdzie do procesu... a dojdzie do niego jesli do 25 nie otrzymam pieniedzy... O to YTP powinno byc spokojne. W sumie to nie jest mi na reke w taki sposob rozwiazywac ta sprawe :|,,, takie rzeczy powinny byc profesjonalnie rozwiazywane... ale skoro nie mozna inaczej...
luk888 Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 3mam za Ciebie kciuki. Od siebie dodam ze prezes ytp to zlodziej i oszust i tylko tak trzeba o nim mowic - slowa nie cofne niech mnie pozwie. Wszyscy pracownicy sa szkoleni w zakresie 'ukrywania' prawdy lub lekkiego nia manipulowania
StachuTheOne Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 dzis bylem na spotkaniu z osobom pracującą w prokuraturze, spotkanie mialo charakter towarzyski ze wzgledu na fakt ze ta osoba jest ojcem osoby ktora 2 lata temu jechala nba wyjazd z YTP... w sumie sama zaproponowala mi pomoc... heh... ją oskubano na biletach na okolo 1500 zl... wiec byla bardzo chetna do pomocy.. w kazdym badz razie jak przedstawilem tej osobie umowy, nagranie... a takze konwersacje ( na gg, maile...wszystko dowody) z jedną z pracowniczek pania Karol. B. na temat spraw finansowych ze napewno dostane pieniadze.... stwierdzil ze moge byc pokojny, bo to o co bede zabiegal, wynagrodzenie , odszkodowanie i zwrot za rozprawe sadową . w zasadzie doradzil mi bym w katowicah prowadzil ta sprawe bo te sady sa lepiej obeznane bo juz byly takie sprawy... w tym wypadku... jedynym pytaniem jakie mi zadal bylo... Bym sie zastanowil nad odszkodowaniem jakie mam dostac, bo chyba są niepowazni jesli myslą, ze mają jakies szanse w tej sprawie. po sesji czyli po 25, ide do sądu.
thewiz Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Trzymam kciuki. I z tym tvnem to nieglupi pomysl. Najlepiej naglosnic sprawe.... zeby inni nie trafi na to biuro.
juszal Napisano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2007 Hej, ja tez pracowalam jako partner i juz duzo wczesniej chcialam zrezygnowac z pracy i tez pojawily sie problemy. Nie chcieli mi zaplacic zarobionej kasy, skonsultowalam sprawe z prawnikiem, ktory wyslal im przedsadowe wezwanie do zaplaty. Zaplacili, wprawdzie nie tyle co sie spodziewalam, ale ze teraz jestem w US (z innym biurem!!!) to juz sie z nimi nie bawilam. Takze jakbys potrzebowal pomocy, daj tylko znac. Trzeba w koncu dobrac im sie do skory, zeby wiecej nie oszukiwali biednych studentow!!! I oczywiscie mam nadzieje, ze dasz znac jak sie sytuacja rozwinela!! Trzymam kciuki!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.