YTP Napisano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2007 Panie StachuTheOne, a może raczej panie Panie Macieju Wnuk. Oczywiście przytoczona przez pana historia oszustwa jest wprost chwytająca za serce. Ot, biedny student poświęca sie w pracy dla bezdusznej organizacji, która nie chce mu wypłacić należnych pieniędzy. Ponieważ osoby czytające ten post nie znają ani Pana, ani Pana licznych przyjazdów do Warszawy i spotkań z prezesem YTP ani pieniędzy, które pan od nas dostał do kieszeni, to pozwolimy sobie przytoczyć kilka faktów. (Zazwyczaj nie ujawniamy ani prywatnej korespondencji, ani ustaleń z naszymi Partnerami. To jest wyjątek, ale jak inaczej możemy napisać jak było naprawdę.) To zacznijmy od początku. Pan Wnuk, Maciej Wnuk skontaktował się z nami drogą mailową 8 grudnia 2005 roku (tak, 2005 roku). Piał z zachwytu nad prezentacją przeprowadzoną przez naszego szefa (na której był chyba ze 3 razy) a przede wszystkim chciał abyśmy mu pomogli w organizacji targów programów Work and Travel na AE w Katowicach, gdzie to pan Wnuk członkiem NZS'u na pierwszym roku byl. Bardzo chciał, aby targi wypadły świetnie. Pan Wnuk zrobił na nas bardzo dobre pierwsze wrażenie i przyjechał na szkolenie/konsultacje do Warszawy. Ponieważ Pan Wnuk nie miał pojęcia jak się organizuje targi tego typu, wszystkiego go nauczyliśmy i zaproponowaliśmy, że wesprzemy targii organizacyjnie i finansowo. Wtedy to Pan Wnuk osobiście złożony w pół piał nad wielkością YTP. Wtedy, gdy wykładaliśmy kilka tysięcy złotych na plakaty, ulotki i odtwarzacz MP3 byliśmy najlepsi na świecie. Pan Wnuk chciał więcej. Chciał zostać partnerem YTP, ale najlepiej tak, aby nikt w NZS nie zauważył, że nim jest co najmniej do organizowanych przez niego w listopadzie 2006 targów. Wielokrotnie przyjeżdżał do Warszawy i przedstawiał swoje kosmiczne możliwości organizacyjne, czego to oni nie zrobi, jakich to nie ma kontaktów. Obiecywał nam, że zajmie się promocją YTP w Katowicach (chciał wyłączność na całe Katowice!!) i zapisze kilkaset osób. Pan Wnuk poza oficjalnym wsparciem sponsorskim (oczywiście YTP miało pierszeństwo na targach w Katowicach, załatwił to Pan Wnuk) oczekiwał od nas pieniędzy do kieszeni. W rozmowach w 4 oczy wyraźnie dawał do zrozumienia, że on może tam dużo, a przecież NZS to teraz będzie u władzy, więc jeszcze wiecej. Pieniądze te miały mu posłużyć do (oczywiście! sic!) rozkręcenia kampanii reklamowej w Katowicach. Pan Wnuk dostał od nas 2000 PLN na takie działania i miał przedstawić rachunki oraz rozliczyć się z wydanych pieniędzy. Do dnia dzisiejszego nie zobaczyliśmy ani grosza z tych 2000 PLN, ani jednego rachunku i Pan Wnuk... przez cały sezon zapisał .... 2 osoby (słownie: dwie) na program Work and Travel zajmując 3 miejsce od końca ze wszystkich naszych Partnerów. Dodatkowo zaczął jeszcze domagać się pieniędzy za te osoby :-). Panie StachuTheOne, tak jest Pan "The One" bo nikt nie oszukał nas tak perfidnie jak Pan, nikt nie okazał się takim nieudacznikiem i naciągaczem jak Pan (myślę, że lektura tego postu pomoże Pana kolegom z NZSu lepiej pana poznać i zobaczyć kim pan jest). Zmarnował pan nasze pieniądze, czas i zaufanie, którym Pana obdarzyliśmy. O tym wszystkim zapomniał Pan oczywiście napisać, bo nie chwytałoby to tak za serce, jak biedny student oszukany przez bezduszną organizację. Chyba najperfidniejsze jest to, że pan przez wiele miesięcy udawał, że działa, wysyłałiśmy panu materiały promocyjne, informacje. Poprostu trafiliśmy na nieodpowiednią osobę, która okazała się być poprostu mała, bardzo mała. Co do sądu, to może się pan ubiegać jeszcze o wycieczkę w kosmos. Najpierw proszę zwrocić nam nasze 2000 PLN, powiadomić zarząd NZS AE (zrobimy to sami, tego nie musi pan robić) oraz władze uczelnii (to także zrobimy sami w oficjalnym piśmie) i jesteśmy gotowi na spotkanie z panem w sądzie. Zapraszamy. Pomimo takim małym ludzikom (żeby zachować klasę i nie nazwać tego inaczej, bo poprostu nie wypada) po tym sezonie jesteśmy numer 1 i najwięcej osób wyjechało do USA właśnie z YTP. Takie ludziki zawsze sa, choc niechlubnymi, to jednak wyjątkami. Czekamy na nasze pieniądze. Naciągając nas na współpracę z panem, doskonale znał pan zarówno telefon do naszego prezesa jak i nasz adres. Proszę sobie odświeżyć te informacje i oddać to co nie jest pana. Tomek
DreedMed Napisano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2007 a czy ytp slyszalo o OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH?!!!!!!!!!!!!
juszal Napisano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2007 Nr 1, nr 1, nr 1... i tak w kolko... Strasznie mi szkoda calej tej rzeszy studentow, ktora wyjechala z YTP. Moze rzeczywiscie udalo im sie naciagnac najwiecej ludzi, szkoda tylko ze nie pisza co sie z nimi dalej dzieje... NP HISTORIA CHLOPAKOW Z KIELC.MIELI PRACOWAC W RESTAURACJI ALE OKAZALO SIE ZE LIPA I 2 TYGODNIE WEGETOWALI W MOTELU, (PLACILI 120 $) OJCIEC JEDNEGO Z NICH JEST BURMISTRZEM I ZADZWONIL DO TV DO ELZBIETY JAWOROWICZ A EXPRESU REPORTEROW, ALE KIEDY W BIURZE ZORIENTOWALI SIE ZE NAPRAWDE JEST SZANSA NA REPORTAZ, PRACOWNIK YTP ODEBRAL IHC Z MOTELU I PRZEWIOZL DO INEGO MIEJSCA. ZNALAZL IM PRACE W PATHMARKET, ALE W TEN SPOSOB ODEBRAL PRACE TYM KTORZY PRZYJADA ZA PARE DNI I Z KOLEI ONI BEDA MIEI PROBLEM.( ALE MOZE IM NIE PRZYIDZIE DO GLOWY DZWONIC DO TV NR 1, CHYBA TYLKO POD WZGLEDEM ILOSCI, NA PEWNO NIE JAKOSCI !
karus Napisano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2007 najwięcej w tym roku wyjechało z YTP??? jednak nie brakuje kamikadze
StachuTheOne Napisano 26 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2007 wiec dodam od siebie Wszyscy Ci co wierza osobie z YTP (pewnie pan Michal prezes) prosze uprzejmie. Choc jak dla mnie im poprostu ufac nie mozna, zreszta wystarczy poczytac to forum. Nie, oni wcale nie oszukują. Kanciarstwa na biletach, oszukani pracownicy, brak pracy na miejscu a przedewszystkim klamsta klamsta i klamstwa. Ale teraz fakty a nie bzury jakie są wypowiadane. YTP przznaczylo 2 tys zl, na swoja promocje. a) najlepsze miejsce na targach najdluzsza i najkorzystniejsza prezentacja c) najwiecej miejsca na plakacie za ich logo d) niestety za duzo meijsca na ulotce ( eghhh masakra) Zaczalem prace, z mysla ze bede pracowal dla dobrej uczciwej firmy (smeich na sali), neistety pozniej dopiero sie zorientowalem, gdy zaczalem wchodzic na takie fora jak to. a najbardziej rozwalilo mnie ze cos bralem do kieszeni, jakas kase ehhhh lol , naprawde lol, jak chcecie to wierzcie prezesikowi. choc nie wiem czy ktos jeszcze jest an tyle naiwny... Prace rozpaczalem w YTP po targach dopiero. Ale nigdy tego przed nikim nie ukrywalem. Owszem ma pan panie michale racje... chcialem zapisac setki osob.. do momentu az nie dowiedzialem sie prawdziwej prawdy o YTP... kochanego ytp. Wszystkie glupoty opowiadane na szkoleniach, klamstwa itd. Bedzie tak: ytp nie dostanie 2000 gdyz juz je wydal na swoją akcje promocyjną, i pomoc dla partnerow katowickich. wydal je na to co powiedzialem wyzej. Mam tasmy z jego pieknymi wypowiedziami jak to zachwala te targi, maile ze byly "fenomenalne", mam tez faktury z ktorych jasno wynika komu zaplacil pieniadze (drukatnia i sklep) wiec z czym do ludzi ? chcial pan promocji, zreszta by chocby tym przycmic oszustwa jakie ytp wywolalo rok temu ? to sie panu udalo. sadzic sie mogą, dowody mam, moge z tym isc do sądu 2 sprawa to pensja jakiej mi nie zaplacili. Tego im nie odpuszcze i jutro ide zlozyc wniosek do sądu. Mam wszystko co potrzebne, rozmawialem juz z osoba kompetentna ktora obiecala mi pomoc i po przeanalizowaniu wszystkiego stwierdzila ze w tej sprawie oni moga wygrac ale jak by sedzią byl sam prezes YTP.
Shaker Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2007 Stachu na razie to się napinasz i straszysz ytp sprzed monitora... Ale trzymam kciuki, jak sprawa się jakoś rozwinie (liczę, że pozytywnie) daj znać 8)
YTP Napisano 2 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2007 Panie Wnuk, Moze zacznijmy od pana wiarygodnosci i od tego jak pana ocenia szefowa NZS na AE w Katowicach. Oto list od niej, ktory otrzymalismy: Witam Pana, jeste6my bardzo zaniepokojeni informacj1, ktsra do Nas dotar3a. Przykro nam, ?e NZS w pewien spossb powi1zany by3 z osoba Pana Mafka Wnuka. Mswij by3, poniewa? osoba ta, ktsr1 rswnie? obdarzyli6my zaufaniem, wykaza3a sij podczas organizowania Targsw, pewn1 niekompetencj1 i zawiod3a nasze zaufanie. Pan Maciek wykonywa3 pewne kroki "bezprawnie" poniewa? bez naszej wiedzy, nie maj1c statusu cz3onka NZS AE w Katowicach a jedynie status sympatyka tej organizacji. By3y to mijdzy innymi pisma wychodz1ce na firmswce NZS podpisane jego nazwiskiem do czego nieupowa?nieni s1 sympatycy NZS. Kolejn1 dla nas bardzo powa?n1 spraw1 jest wsps3praca Pana Mafka z Paqstwa firm1 na zasadzie partnerstwa przed organizowanymi targami, nie dopuszczamy do takiej sytuacji, by unikn1f nieuczciwej konkurencji. Ze wzgljdu na to, ?e wizerunek naszej organizacji mo?e ucierpief na tym incydencie oraz chc1c zachowaf wsps3prace z Paqstwa Firm1 , bjdziemy d1?yf do wyja6nienia tej sytuacji i wyci1gnijcia konsekwencji. Maciek Wnuk nie pojawia sij w naszej organizacji od zakoqczenia targsw W&T. Ze swojej strony dzijkujj za t1 informacjj, jako by3y NZS-iak z pewno6ci1 rozumie Pan, ?e nie jeste6my w stanie odpowiadaf w 100% za postjpowanie naszych sympatyksw. Rozumiem, ?e chce Paq wys3af list do Rektora, jest to dla mnie zrozumia3e, prosi3abym o nie31czenie bezpo6rednio postjpowania Mafka Wnuka (ktsre niezwi1zane by3o ju? przecie? z Targami) z NZS-em AE w Katowicach Ze swojej strony zostawiam nr. telefonu i mam nadziejj, ?e bjdziemy mogli na ten temat porozmawiaf. pozdrawiam Marzena (nazwisko skasowane przez YTP) przewodnicz1ca NZS AE w Katowicach To tylko jedna z wielu opinii, ktore na pana temat zebralismy i jezeli pan sobie zyczy, to bedziemy je publikowac. Jak widac nie tylko nas pan oszukal, ale takze oszukiwal pan i naciagal organizacje w ktorej "dzialal" jako "sympatyk", choc w kontaktach z nami podawal sie pan za szefa komisji w NZS AE. Pan ma chyba znakomicie krotka pamiec, albo udaje, ze taka ma. Podkreslmy to jeszcze raz: otrzymal pan od nas 2.000 PLN na promocje, z ktorej mial sie pan rozliczyc. NIe widzielismy ani promocji, ani jednego rachunku ani niczeog od pana. Poprostu ukradl pan te pieniadze do kieszeni. Wyplata wynagrodzenia? O czym pan mowi, panie Wnuk, jakiego wynagrodzenia. Nigdy nie byl pan naszym pracownikiem, wiec nie ma mowy o zadnym wynagrodzeniu. Jako partner zapisal pan 2 osoby a mial zapisac 7 i jechac za darmo do USA. W przypadku zapisania tylko 2 mial pan doplacic za program i otrzymac wyplate za te 2 osoby. Wplaty za program nie zobaczylismy. Wystarczy tego szczekania panie Wnuk, prosze przestac grozic, tylko udac sie do sadu i zalozyc sprawe. Chetnie pokazemy sadowi pana machlojki i zaplaci pan nie tylko za zniewazenie ale takze wniesiemy kontrpozew o 2.000 PLN + koszty utraconych mozliwosci (bo gdybysmy nie mieli takiej niedojdy w Katowicach, to nasza promocja wygladala by lepiej). Wszystkie osoby, ktore czytaja te watek chcialbym przeprosic za poziom dyskusji, ktora toczymy i za slowa, ktore padaja. Poprostu czasami, tak po ludzku jestem wsciekly, ze poswiecilismy temu nieudacznikowi tyle czasu, przygotowalismy za niego plan targow na NZS, a on teraz pisze takie glupoty. Poniewaz mamy wakacje i poniewaz teraz koncentrujemy sie na upewnianiu sie, ze nasi uczesnticy maja sie dobrze w USA, nie bedziemy co kilka dni pisac odpowiedzi na kolejne bzdury tego czlowieka. Ja proponuje tak. Niech pan Wnuk nas pozwie i pozniej z duma napisze o wyniku sprawy. Pozdrawiam, Tomasz Zakrzewski tzakrzewski@ytp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.