Skocz do zawartości

ytp - sprawa sądowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tomasz Zakrzewski

tzakrzewski@ytp.pl

Panie Tomaszu, zanim przejdzie Pan po raz kolejny do kontrofensywy, proszę po pierwsze najpierw posprawdzać polskie litery w liście :) Po drugie zająć się własnym podwórkiem i tymi nieprzychylnymi opiniami dotyczącymi Waszego biura - a jest co czytać na internecie... (szczerze mówiąc nigdy nie wybrałbym się z Wami po przeczytaniu komentarzy na Wasz temat).

Pozdrawiam i życzę chociaż takiego samego zaangażowania w sprawach zapewnienia dobrych warunków wyjazdu dla Waszych klientów jak w przypadku obrony swoich niejasnych interesów w sprawie z Panem Wnukiem na tym forum.

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie chcieli Ci dać zarobionej kasy?? Jak mam to rozumieć?? Wyjeżdzam z YTP w piątek do LAs Vegas i trochę ciarki mnie przechodzą jak patrzę na ten temat ale mam nadzieję, że przynajmniej ja się tym razem nie natnę.

Pozdrawiam...

Napisano
Panie Wnuk,  

Moze zacznijmy od pana wiarygodnosci i od tego jak pana ocenia szefowa NZS na AE w Katowicach. Oto list od niej, ktory otrzymalismy:

Witam Pana,

jeste6my bardzo zaniepokojeni informacj1, ktsra do Nas dotar3a. Przykro nam, ?e NZS w pewien spossb powi1zany by3 z osoba Pana Mafka Wnuka.  

Mswij by3, poniewa? osoba ta, ktsr1 rswnie? obdarzyli6my zaufaniem, wykaza3a sij podczas organizowania Targsw, pewn1 niekompetencj1 i zawiod3a nasze zaufanie.  

Pan Maciek wykonywa3 pewne kroki  "bezprawnie" poniewa? bez naszej wiedzy, nie maj1c statusu cz3onka NZS AE w Katowicach a jedynie status sympatyka tej organizacji.  

By3y to mijdzy innymi pisma wychodz1ce na firmswce NZS podpisane jego nazwiskiem do czego nieupowa?nieni s1 sympatycy NZS.

Kolejn1 dla nas bardzo powa?n1 spraw1 jest wsps3praca Pana Mafka z Paqstwa firm1 na zasadzie partnerstwa przed organizowanymi targami, nie dopuszczamy do takiej sytuacji, by unikn1f nieuczciwej konkurencji.

Ze wzgljdu na to, ?e wizerunek naszej organizacji mo?e ucierpief na tym incydencie oraz chc1c zachowaf wsps3prace z Paqstwa Firm1 , bjdziemy d1?yf do wyja6nienia tej sytuacji i wyci1gnijcia konsekwencji.

Maciek Wnuk nie pojawia sij w naszej organizacji od zakoqczenia targsw W&T.  

Ze swojej strony dzijkujj za t1 informacjj, jako by3y NZS-iak z pewno6ci1 rozumie Pan, ?e nie jeste6my w stanie odpowiadaf w 100% za postjpowanie naszych sympatyksw.

Rozumiem, ?e chce Paq wys3af list do Rektora, jest to dla mnie zrozumia3e, prosi3abym o nie31czenie bezpo6rednio postjpowania Mafka Wnuka (ktsre niezwi1zane by3o ju? przecie? z Targami) z NZS-em AE w Katowicach  

Ze swojej strony zostawiam nr. telefonu i mam nadziejj, ?e bjdziemy mogli na ten temat porozmawiaf.

pozdrawiam  

Marzena (nazwisko skasowane przez YTP)

przewodnicz1ca NZS AE w Katowicach

To tylko jedna z wielu opinii, ktore na pana temat zebralismy i jezeli pan sobie zyczy, to bedziemy je publikowac. Jak widac nie tylko nas pan oszukal, ale takze oszukiwal pan i naciagal organizacje w ktorej "dzialal" jako "sympatyk", choc w kontaktach z nami podawal sie pan za szefa komisji w NZS AE.

Pan ma chyba znakomicie krotka pamiec, albo udaje, ze taka ma. Podkreslmy to jeszcze raz: otrzymal pan od nas 2.000 PLN na promocje, z ktorej mial sie pan rozliczyc. NIe widzielismy ani promocji, ani jednego rachunku ani niczeog od pana. Poprostu ukradl pan te pieniadze do kieszeni.

Wyplata wynagrodzenia? O czym pan mowi, panie Wnuk, jakiego wynagrodzenia. Nigdy nie byl pan naszym pracownikiem, wiec nie ma mowy o zadnym wynagrodzeniu. Jako partner zapisal pan 2 osoby a mial zapisac 7 i jechac za darmo do USA. W przypadku zapisania tylko 2 mial pan doplacic za program i otrzymac wyplate za te 2 osoby. Wplaty za program nie zobaczylismy.

Wystarczy tego szczekania panie Wnuk, prosze przestac grozic, tylko udac sie do sadu i zalozyc sprawe. Chetnie pokazemy sadowi pana machlojki i zaplaci pan nie tylko za zniewazenie ale takze wniesiemy kontrpozew o 2.000 PLN + koszty utraconych mozliwosci (bo gdybysmy nie mieli takiej niedojdy w Katowicach, to nasza promocja wygladala by lepiej).  

Wszystkie osoby, ktore czytaja te watek chcialbym przeprosic za poziom dyskusji, ktora toczymy i za slowa, ktore padaja. Poprostu czasami, tak po ludzku jestem wsciekly, ze poswiecilismy temu nieudacznikowi tyle czasu, przygotowalismy za niego plan targow na NZS, a on teraz pisze takie glupoty.

Poniewaz mamy wakacje i poniewaz teraz koncentrujemy sie na upewnianiu sie, ze nasi uczesnticy maja sie dobrze w USA, nie bedziemy co kilka dni pisac odpowiedzi na kolejne bzdury tego czlowieka.

Ja proponuje tak. Niech pan Wnuk nas pozwie i pozniej z duma napisze o wyniku sprawy.

Pozdrawiam,

Tomasz Zakrzewski

tzakrzewski@ytp.pl

zycie panie michale... ze tez ma pan czas w tak zabieganie w swiecie biznesu na pisanie takich maili, hm...

Napisano

Trzymam kciuki za wygrana sprawę sądową, przydalo by się zeby wreszcie ktoś skopał im tyłek za to co robią. Wszystko co piszą ludzie z YTP to kłamstwa i manipulacje. Może wreszcie zacznął brać odpowiedzialność za to co mówią bo do tej pory czuli się bezkarnie....

Napisano

Ja możę troszkę zboczę z tematu, ale minimalnie :)

Na Wacie byłem ze znajomymi w zeszłe wakacje ('06) i rzecz jasna zostaliśmy nagrodzeni przeszło tysięczną prowizją cen biletów (płaciliśmy ok 3300zł, podczas gdy na bilecie(!) cena czarno na białym widniała 2000zł z lekkim haczykiem). Nie chcąc dokładać sobie stresów przed pierwszą poważną podróżą w życiu, postanowiliśmy (jak niejedna tu osoba), że sprawą zajmiemy się po powrocie. Na szczęście kolega studiuje prawo, więc tak łatwo sprawy nie odpuścił, nie dając się omamić zarobionymi dolarami. Po powrocie spokojnie pozbierał wszystkie dokumenty i przedstawił sprawę w sądzie i zwrot został mu przyznany bezprocesowo (bo ponoć to tak wygląda). Niestety na prawie się zupełnie nie znam, a kontaktu z nim dobrego nie mam, więc szczegółów nie znam, choć niedługo powinienem je poznać (i się nimi podzielę). Rzecz jasna inna historia to zapłacenie przez YTP należnej mu kwoty :)

To tak w ramach małej dygresji chciałem napisać żeby nie panowało przekonanie, że YTP jest dotąd "niepokonane", choć może to słowo tu nie pasuje.

A co do wypowiedzi P. Tomasza to chciałbym pogratulować profesjonalizmu, jeśli chodzi o formę wypowiedzi, a także wysokiego poziomu kultury oraz słownictwa.

• 4 miesiące później...
Napisano

witam!!!

a ja tam jestem zadowolony z YTP juz trzy razy przez to biuro zalatwialem wyjazd

za pierwszy moj wyjazd 2005 zaplacilem duzo za bilet

2006 juz bilet kupilem na wlasna reke a sprawy zalatwiane przez YTP zwiazane z wyjazdem i zalatwianie wszystkich papierow PROFESIONALISCI

2007 wyjechal bardzo wczesnie bo juz w polowie kwietnia i tez jestem zadowolony ja do tego biura nic nie mam jestem zadowolony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...