listopad Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Witam wszystkich jestem nowy więc kłaniam się przed wszystkimi. Mam pewien problem otóż w miesiącu listopadzie planuję wyjazd do USA. Istotą mojego problemu jest że nie wiem gdzie pojechach. Wyjazd ma trwać około 1 miesiąca. Chciałbym troszkę pozwiedzać i zobaczyć jak się żyje za oceanem. Myślałem o Miami bo Nowy Jork mnie przeraża. Ile powinienie szykowac na to funduszy. Mam nadzieje że bilet wyrwę do 2500 zł. A dalej utrzymanie ile powinienem zabrać na miesiąc czasu dodam że nie jestem osobą o nie dużych potrzebach. POZDRAWIAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvatore33 Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 witaj, ja byłem w Ny i naprawde uwierz że jest co zwiedzac i nie jest tanio. hotel masz na manhatanie nawet za 100$, kupujesz sobie 2 dniowy bilet na takie autobusiki pietrowe co jezdza dookola i mozna wysiadac i wssiadac gdzie sie chce, za 70$ i masz w tym jeszcze wejsciowke na statue wolnosci i na empire state bulding. a potem wsiadasz w pociag i 9h jestes nad wodospadem Niagarą w Niagara Falls, dla mnie najwspanilesze miejsce na ziemi. tam hotele nawet za 60$, a jest tez zajefajna wycieczka, staeczkeim po rzecze pod wodospadem i tez jest w miare fajna, pozdrawiam i udanych wakacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin! Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 A jak juz zwiedzisz NY to wsiadaj w samolocik na Floryde - bilety sa naprawde tanie. Miami Beach - raj na ziemi. Cieplutko i wogile. Mozna sobie odpoczac. WIem ze jeszcze jest fajnie w Tampie, Kye West -ale tam nie bylem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimo66 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 A może po drodze z Tampy do Sarasoty i Venice ??? też piękne tereny,plaże itp. Tylko uważaj na kierowców , jeżdzą bardzo nieostrożnie(starsi ludzie na urlopach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggii Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Miami jest jak troche mniejszy Nowy Jork...tylko z gorszymi kierowcami. Jak lubisz plaze i upaly - polecam Floryde a jak chcesz zaoszczedzic na bilecie lotniczym - NYC. Moja rada - taniej jest na przedmiesciach duzych miast np.Hollywood, 30 minut samochodem od Miami. A kasy w Stanach nigdy nie za duzo! Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr. Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 tak z ciekawsci jakie sa aktualne liczby ludnosci Miami i Key West ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 key west Około 25,5 tys. mieszkańców, a miami chyba ok382 894 poszukaj se na wikipedi ale na key westcie jest o wiele wiecej gei niz w miami, jak jestes tolerancyjny to ci sie bedzie podobac. ps wybierz sie cruzem w podroz na keywest bo z miami moze daleko nie jest ale jest do przejechania sporo mostow i wszystko by bylo miodzio gdyby nie ograniczenia predkosci i zar lejacy sie z nieba Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 witaj, ja byłem w Ny i naprawde uwierz że jest co zwiedzac i nie jest tanio. hotel masz na manhatanie nawet za 100$, kupujesz sobie 2 dniowy bilet na takie autobusiki pietrowe co jezdza dookola i mozna wysiadac i wssiadac gdzie sie chce, za 70$ i masz w tym jeszcze wejsciowke na statue wolnosci i na empire state bulding. a potem wsiadasz w pociag i 9h jestes nad wodospadem Niagarą w Niagara Falls, dla mnie najwspanilesze miejsce na ziemi. tam hotele nawet za 60$, a jest tez zajefajna wycieczka, staeczkeim po rzecze pod wodospadem i tez jest w miare fajna, pozdrawiam i udanych wakacji bez przesady z tymi cenami hotelów, ja mieszkalem za $45 na manhatnie, niagara rzeczywiscie swietna, ale jak juz jechac do usa to w 2 lub 3 osoby chociaz to zawsze mozna się zrzucic samochód wypozyczyc, wtedy jedziesz gdzie chcesz, bez samochodu to lipa a nie zwiedzanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
violetta Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Jaki upał w Miami w listopadzie , o tej porze roku zaczynaja sie normalne tem. ok 30 stopni. Ja polecam przejazd samochodem, można wtedy zobaczyć piekno przyrody a pozatym poznać fantastycznych ludzi w czasie postoju czy posiłków. Miesiąc temu wróciłam z takiej wyprawy od NYC do Key West , samochodem (polecam wynajmowanie przez internet o wiele tańsze niż gdy idzie sie do siedziby). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinema Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Mi sie zawsze L.A marzyło Ale tam te zanieczyszczenia :B Jak dla mnie to L.A albo Miami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.