shalizzelle Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Z góry przepraszam jeśli się z tym wątkiem powtarzam, ale nie znalazłam go jeszcze tutaj;p Mam pytanie :jak to jest z transportem w USA. Czy jesli mam pracę w Dana Point które jest oddalone o jakieś 100km od LA to czy mogę wynając sobie mieszkanie w LA bez ponoszenia ogromnych kosztów na transport? I czy przede wszystkim dojazd do pracy nie zajmie mi pół dnia (jeśli kierować się polskimi realieami) Proszę o pomoc bo nie znalazłam jak narazie nic konkretnego na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolova Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 co prawda nie mieszkam w LA, ale przejezdzalam kilakukrotnie obok i zawsze byly tam najwieksze korki jakie widzialam w zyciu (najwiekszy to na 7 pasach samochody w zolwim tempie ciagnely sie przez prawie 25 mil). poza tym najpewnie bedzie mieszkac tuz obok pracodawcy - w malym miasteczku na pewno bedzie tansze mieszkanie niz w LA pozdrawiam, aniolova Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocharynka Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 z Dana Point jechalam 2 h do centrum LA. rowniez w godzinach szczytu- korkow strasznych nie bylo.. ale to zalezy ktora droga czy stanowa 5 a potem czy US1 wzdluz wybrzeza.. ja jezdzilam 1. droga dosc pryjemna. Ale nie kojarze by byl jakis publiczny transport- ale w sumie nei interesowalam sie tym,poniewaz mialam auto. A tk poza tym Dana Point to przesliczne miasteczko i droga do LA jest bardzo przyjemna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shalizzelle Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Dziekuje za info:) Wbrew pozorom w D.P nie znalazłam nic tańszego niz 500/600$ bez opłat,a w LA jak najbardziej dlatego inetersuje mnie bardziej niż DP A samochód nie wchodzi w grę bo nawet nie mam prawka;P Skoro jednak z transportem jest cięko to chyba rzeczywiście zostawie LA na weekedny wolne od pracy. A co sądzicie o San Diego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.