Skocz do zawartości

Ged

maniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

GED to jest Graduate Equivalent Diploma. Tak jak Diplom z High School/Liceum.

W USA nie ma matury.

A zalatwanie GED zalezy w jakim stanie mieszkasz. Kazdy stan ma inne prawo.

Napisano
Witam

Mam pytanie odnosnie GED. Gdzie moge zrobic, aby GED bylo rownowazne  z polska matura

Pozdrawiam

Maniak

Wszedzie w USA mozesz zrobic GED. Jest rownowazne z polska matura, wystarczy zlozyc wniosek, zalaczyc zalaczniki i kuratorium oswiaty wyda Ci zaswiadczenie, ze dyplom GED jest odpowiednikiem polskiej matury i na studia mozesz isc, ale nie kazda uczelnia moze Cie zaakceptowac, bo nie bedzie jak miala przeliczyc na pkty oceny.

Napisano

teraz matury są na punkty (od 2002r. z przerwą w 2003r. czy jakoś tak ;-) ) każdy poziom, w moim przypadku, to było w granicach 0-100 pkt - zaliczało około 30pkt (lub mniej -> amnestia Giertycha)

Napisano
Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac.  Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy.

Pozdrawiam

Maniak

Ja pisalem o NY

Napisano
Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac.  Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy.

Pozdrawiam

Maniak

Ja pisalem o NY

1180552004263jl7qu6.gif

W NY aplikuje sie listownie. Czas oczekiwania na egzamin nawet do roku. Nigdzie nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy.
Napisano

Pozdrawiam

Maniak

Ja pisalem o NY

1180552004263jl7qu6.gif

W NY aplikuje sie listownie. Czas oczekiwania na egzamin nawet do roku. Nigdzie nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy.

w NY nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy nigdzie, jesli mam sie poprawiac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...