maniak Napisano 14 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2007 Witam Mam pytanie odnosnie GED. Gdzie moge zrobic, aby GED bylo rownowazne z polska matura Pozdrawiam Maniak
azrael Napisano 16 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2007 GED to jest Graduate Equivalent Diploma. Tak jak Diplom z High School/Liceum. W USA nie ma matury. A zalatwanie GED zalezy w jakim stanie mieszkasz. Kazdy stan ma inne prawo.
kubakj Napisano 16 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2007 WitamMam pytanie odnosnie GED. Gdzie moge zrobic, aby GED bylo rownowazne z polska matura Pozdrawiam Maniak Wszedzie w USA mozesz zrobic GED. Jest rownowazne z polska matura, wystarczy zlozyc wniosek, zalaczyc zalaczniki i kuratorium oswiaty wyda Ci zaswiadczenie, ze dyplom GED jest odpowiednikiem polskiej matury i na studia mozesz isc, ale nie kazda uczelnia moze Cie zaakceptowac, bo nie bedzie jak miala przeliczyc na pkty oceny.
t0d Napisano 17 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2007 teraz matury są na punkty (od 2002r. z przerwą w 2003r. czy jakoś tak ;-) ) każdy poziom, w moim przypadku, to było w granicach 0-100 pkt - zaliczało około 30pkt (lub mniej -> amnestia Giertycha)
kubakj Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 a gdzie skladac wnioski??pozdr W NY aplikuje sie listownie. Czas oczekiwania na egzamin nawet do roku. Nigdzie nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy.
maniak Napisano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac. Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy. Pozdrawiam Maniak
kubakj Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac. Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy.Pozdrawiam Maniak Ja pisalem o NY
t0d Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac. Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy.Pozdrawiam Maniak Ja pisalem o NY W NY aplikuje sie listownie. Czas oczekiwania na egzamin nawet do roku. Nigdzie nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy.
kubakj Napisano 23 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2007 Ja w Chicago zlozylem podanie w czerwcu i 22 wrzesnia mam juz zdawac. Wiec chyba nie wszedzie trzeba czekac 6 miesiecy.Pozdrawiam Maniak Ja pisalem o NY W NY aplikuje sie listownie. Czas oczekiwania na egzamin nawet do roku. Nigdzie nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy. w NY nie bedzie szybciej niz 6-8 miesiecy nigdzie, jesli mam sie poprawiac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.