ailuj Napisano 24 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2007 hej, czy jest ktos w pracy w california - blizej san francisco nic los angeles i moglby polecic mi jakies miejsce gdzie jest duzo pracy. bo chwilowo mam jedna prace gdzie nie ma zbyt wielu godzin wiec szukam nadal czegos.. pozdrawiam
dżola Napisano 25 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 praca jest wszędzie, pytanie brzmi czego szukasz i na jakich zasadach?
ailuj Napisano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 ze McDonaldy sa wszedzie to tez wiem - ale szukam raczej czegos w rodzaju pracy w fabryce czy czyms takim. Na jakich zasadach? W&T? - czyli temporary.
max321 Napisano 25 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 Praca jest wszedzie ale mechole tez sa wszedzie, wiec jest trudno o prace....
ailuj Napisano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 No wlasnie - jestem w miejscu gdzie w McDonaldach itp miejscach pracuja sami dorosli mexykanie - a nie tak jak normalnie nastolatki - dlatego wymogiem w wiekszosci prac jest hiszpanski a tego akurat nie posiadam :]
dżola Napisano 26 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 No wlasnie - jestem w miejscu gdzie w McDonaldach itp miejscach pracuja sami dorosli mexykanie - a nie tak jak normalnie nastolatki - nie wiem jak wyglada z praca w mc Donaldach, wiem natomiast ze jesli masz papiery na W&T i zlozysz aplikacje to w sf prace znajdziesz w wielu miejscach jesli chodzi o gastronomie, bary, restauracje etc. (i oniebo lepszych niz mc donald!) a jakiej fabryki szukasz? co chcesz robic w tej fabryce? i dlaczego fabryka? z tym to w sf bedzie trudniej bo tu fabryk zasadniczo nie ma, wiec jesli chcesz koniecznie pracowac w fabryce to bedziesz musiala szukac czegos poza sf. dlatego wymogiem w wiekszosci prac jest hiszpanski a tego akurat nie posiadam :] jeszcze nie slyszalam, zeby na poziomie pracy "mcdonald" ktos wymagal jezyka hiszpanskiego, to ze wiekszosc pracownikow to mexykanie nie znaczy ze wymagaja hiszpanskiego, za to wymagaja znajomosci angielskiego jesli chcesz obslugiwac klientow. Mam nadzieje ze znajdziesz to czego szukasz... pozdrawiam!
Brother_luk Napisano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2007 Tak orientacyjnie chcialbym zapytac bo nie wiem jeszcze gdzie wylonduje za rok. Ile średnio kosztuje mieszkankow jakies ewentualnie pokoik Bo zarobki chyba nie wiele wyższe niz w innych stanach a pewnie nawet takie same dolar -1+
dżola Napisano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2007 Tak orientacyjnie chcialbym zapytac bo nie wiem jeszcze gdzie wylonduje za rok. Ile średnio kosztuje mieszkankow jakies ewentualnie pokoik Bo zarobki chyba nie wiele wyższe niz w innych stanach a pewnie nawet takie same dolar -1+ Jesli pytasz o sf to zalezy: - jaka czesc miasta, dzielnica - jakie mieszkanie - jaki pokoj - generalnie oplaca sie wynajac mieszkanie w kilka osob - chociaz problemem moga byc papiery i zaswiadczenia ktorych wiekszosc sobie tu zyczy przy wynajmie mieszkania a ludziom ktorzy sa tu pierwszy raz trudno takie papiery przedstawic; - ceny sa zroznicowane i na pewno jest taniej poza sf ( dojazdy do miasta sa dosc latwe i szybkie); - wejdz sobie na craigslist.org i postudiuj to da Tobie orientacje jak to mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.