Skocz do zawartości

praca california

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej,

czy jest ktos w pracy w california - blizej san francisco nic los angeles i moglby polecic mi jakies miejsce gdzie jest duzo pracy. bo chwilowo mam jedna prace gdzie nie ma zbyt wielu godzin wiec szukam nadal czegos..

pozdrawiam

Napisano

ze McDonaldy sa wszedzie to tez wiem - ale szukam raczej czegos w rodzaju pracy w fabryce czy czyms takim. Na jakich zasadach? W&T? - czyli temporary.

Napisano

No wlasnie - jestem w miejscu gdzie w McDonaldach itp miejscach pracuja sami dorosli mexykanie - a nie tak jak normalnie nastolatki - dlatego wymogiem w wiekszosci prac jest hiszpanski :) a tego akurat nie posiadam :]

Napisano
No wlasnie - jestem w miejscu gdzie w McDonaldach itp miejscach pracuja sami dorosli mexykanie - a nie tak jak normalnie nastolatki -

nie wiem jak wyglada z praca w mc Donaldach, wiem natomiast ze jesli masz papiery na W&T i zlozysz aplikacje to w sf prace znajdziesz w wielu miejscach jesli chodzi o gastronomie, bary, restauracje etc. (i oniebo lepszych niz mc donald!) a jakiej fabryki szukasz? co chcesz robic w tej fabryce? i dlaczego fabryka? z tym to w sf bedzie trudniej bo tu fabryk zasadniczo nie ma, wiec jesli chcesz koniecznie pracowac w fabryce to bedziesz musiala szukac czegos poza sf.

dlatego wymogiem w wiekszosci prac jest hiszpanski a tego akurat nie posiadam :]

jeszcze nie slyszalam, zeby na poziomie pracy "mcdonald" ktos wymagal jezyka hiszpanskiego, to ze wiekszosc pracownikow to mexykanie nie znaczy ze wymagaja hiszpanskiego, za to wymagaja znajomosci angielskiego jesli chcesz obslugiwac klientow.

Mam nadzieje ze znajdziesz to czego szukasz... :) pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tak orientacyjnie chcialbym zapytac bo nie wiem jeszcze gdzie wylonduje za rok.

Ile średnio kosztuje mieszkankow jakies ewentualnie pokoik :) Bo zarobki chyba nie wiele wyższe niz w innych stanach a pewnie nawet takie same :( dolar -1+

Napisano
Tak orientacyjnie chcialbym zapytac bo nie wiem jeszcze gdzie wylonduje za rok.

Ile średnio kosztuje mieszkankow jakies ewentualnie pokoik :) Bo zarobki chyba nie wiele wyższe niz w innych stanach a pewnie nawet takie same ;) dolar -1+

Jesli pytasz o sf to zalezy:

- jaka czesc miasta, dzielnica

- jakie mieszkanie

- jaki pokoj

- generalnie oplaca sie wynajac mieszkanie w kilka osob - chociaz problemem moga byc papiery i zaswiadczenia ktorych wiekszosc sobie tu zyczy przy wynajmie mieszkania a ludziom ktorzy sa tu pierwszy raz trudno takie papiery przedstawic;

- ceny sa zroznicowane i na pewno jest taniej poza sf ( dojazdy do miasta sa dosc latwe i szybkie);

- wejdz sobie na craigslist.org i postudiuj to da Tobie orientacje jak to mniej wiecej wyglada.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...