Skocz do zawartości

K1 - work permit na lotnisku w USA?

monika.t

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

otrzymalam wize K1 a w zalaczonej instrukcji przeczytalam ze niektóre oddziały Urzedu Imigracyjnego moga wydac pozwolenie na prace od razu na lotnisku w momencie wjazdu do USA, czy ktos moze wie wiecej na ten temat? czy to oznacza mozliwosc podjecia pracy od razu po przyjezdzie do USA ? bede bardzo wdzieczna za pomoc!

Napisano

Na JFK w Nowym Jorku kiedys (2005) wbijali pieczatke uprawniajaca do parcy przez 90 dni, szlo sie po nia do osobnego pokoju(za bramkami po lewej) i troche trzeba bylo poczekac.

Jesli ci nie wbija na lotnisku to mozesz skladac wniosek o EAD ale bedzie wazny tylko 90dni ad przyjazdu albo sladac wniosek o EAD razem AOS, poczytaj tu visajourney.com: http://www.visajourney.com/forums/index.ph...mp;page=k1k3ead

Powodzenia

Krysia

Napisano

Witaj monika.t,

ja czekam na k1, prosze napisz, jakie pytania zadawano Ci na rozmowie, czy musialas robic jakas oplate i czy zaswiadczenie o niekaralnosci skladalas w Warszawie? Ja nie jestem z W-wy i w moim sadzie, gdzie znajduje sie punkt informacyjny KRK powiedziano mi, ze ambasada honoruje wylacznie zaswiadczenia wydane w Warszawie i ze musze wyslac to zapytanie do Warszawy. Jestem w trakcie kompletacji dokumentow i brakuje mi wlasnie tego zaswiadczenia, nie wiem co mam robic i bardzo Cie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.

Napisano

hej iva

czy dostalas juz pierwszy list z ambasady z warszawy? bo tam jest wszystko napisane o zaswiadczeniu o niekaralnosci - bedzie zalaczony formularz ktory wypelniasz i wysylasz na adres KRK w W-wie (naklejasz znaczek oplaty sadowej 50zl , ktory mozesz dostac w kazdym sadzie) i oni odsylaja Ci to zaswiadczenie w ciagu ok. 2tygodni. Na rozmowie placi sie 100$, czekalam na swoja kolejke 2,5 godziny ale sama "rozmowa" trwala chwilke - facet w okienku przejrzal moje papiery i powiedzial ze przysla wize w ciagu 5dni - nie zadal mi ZADNEGO pytania, otworzylam usta 2 razy - na poczatku powiedzialam "dzien dobry" i na koncu "dziekuje" i tyle, wiec nie ma sie co stresowac! pozdrawiam

Krysia, bardzo dziekuje za odpowiedz!

Napisano

Moniko, bardzo, bardzo dziekuje za informacje. Dostalam pakiet z Ambasady i jest tam napisane o KRK w W-wie ale myslalam, ze mozna to uzyskac za posrednictwem sadu w moim miescie. W takim razie wysylam to do W-wy. Teraz czekam na dokumenty od narzeczonego i jak je dostane to czy moglabym sie zwrocic do Ciebie o pomoc czy niczego mi nie brakuje? Boje sie, ze czegos zabraknie i nie dostane wizy, juz tyle sie naczekalam, ze mam dosyc. Moniko, czy w razie jakis moich watpliwosci, udzielila mi rad?

Serdecznie pozdrawiam,

Ewelina.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...