monika.t Napisano 10 Września 2007 Zgłoś Napisano 10 Września 2007 otrzymalam wize K1 a w zalaczonej instrukcji przeczytalam ze niektóre oddziały Urzedu Imigracyjnego moga wydac pozwolenie na prace od razu na lotnisku w momencie wjazdu do USA, czy ktos moze wie wiecej na ten temat? czy to oznacza mozliwosc podjecia pracy od razu po przyjezdzie do USA ? bede bardzo wdzieczna za pomoc!
KW Napisano 10 Września 2007 Zgłoś Napisano 10 Września 2007 Na JFK w Nowym Jorku kiedys (2005) wbijali pieczatke uprawniajaca do parcy przez 90 dni, szlo sie po nia do osobnego pokoju(za bramkami po lewej) i troche trzeba bylo poczekac. Jesli ci nie wbija na lotnisku to mozesz skladac wniosek o EAD ale bedzie wazny tylko 90dni ad przyjazdu albo sladac wniosek o EAD razem AOS, poczytaj tu visajourney.com: http://www.visajourney.com/forums/index.ph...mp;page=k1k3ead Powodzenia Krysia
iva Napisano 11 Września 2007 Zgłoś Napisano 11 Września 2007 Witaj monika.t, ja czekam na k1, prosze napisz, jakie pytania zadawano Ci na rozmowie, czy musialas robic jakas oplate i czy zaswiadczenie o niekaralnosci skladalas w Warszawie? Ja nie jestem z W-wy i w moim sadzie, gdzie znajduje sie punkt informacyjny KRK powiedziano mi, ze ambasada honoruje wylacznie zaswiadczenia wydane w Warszawie i ze musze wyslac to zapytanie do Warszawy. Jestem w trakcie kompletacji dokumentow i brakuje mi wlasnie tego zaswiadczenia, nie wiem co mam robic i bardzo Cie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
monika.t Napisano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2007 hej iva czy dostalas juz pierwszy list z ambasady z warszawy? bo tam jest wszystko napisane o zaswiadczeniu o niekaralnosci - bedzie zalaczony formularz ktory wypelniasz i wysylasz na adres KRK w W-wie (naklejasz znaczek oplaty sadowej 50zl , ktory mozesz dostac w kazdym sadzie) i oni odsylaja Ci to zaswiadczenie w ciagu ok. 2tygodni. Na rozmowie placi sie 100$, czekalam na swoja kolejke 2,5 godziny ale sama "rozmowa" trwala chwilke - facet w okienku przejrzal moje papiery i powiedzial ze przysla wize w ciagu 5dni - nie zadal mi ZADNEGO pytania, otworzylam usta 2 razy - na poczatku powiedzialam "dzien dobry" i na koncu "dziekuje" i tyle, wiec nie ma sie co stresowac! pozdrawiam Krysia, bardzo dziekuje za odpowiedz!
iva Napisano 12 Września 2007 Zgłoś Napisano 12 Września 2007 Moniko, bardzo, bardzo dziekuje za informacje. Dostalam pakiet z Ambasady i jest tam napisane o KRK w W-wie ale myslalam, ze mozna to uzyskac za posrednictwem sadu w moim miescie. W takim razie wysylam to do W-wy. Teraz czekam na dokumenty od narzeczonego i jak je dostane to czy moglabym sie zwrocic do Ciebie o pomoc czy niczego mi nie brakuje? Boje sie, ze czegos zabraknie i nie dostane wizy, juz tyle sie naczekalam, ze mam dosyc. Moniko, czy w razie jakis moich watpliwosci, udzielila mi rad? Serdecznie pozdrawiam, Ewelina.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.