Skocz do zawartości

Organizatorzy wyjazdów

MaxUSA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszytkich serdecznie !

Mam pytanie do osob, ktore wiedza cos o organizatorach wyjazdow do usa. Dokladnie chce sciagnac tutaj kolege w przyszlym roku. Mieszkam w Wisconsin Dells, ale na dniach przeprowadzam sie do Baraboo. Ja nie mialem zadnych problemow z przylotem tutaj poniewaz dawno temu urodzilem sie tutaj wiec mam obywatelstwo.

Znacie ceny programow studenckich ? Ja temu koledze moge wyslac oferte pracy (poniewaz moj znajomy ma biznes i moze to zrobic.... i wcale nie koniecznie bedzie musial dla niego pracowac)?

Za wszystkie informacje bardzo dziekuje :)

Napisano

Witam,

Bylem w tym roku w Reedsburgu, wiec niedaleko Dells i Baraboo. Jesli chodzi o ceny programu to wygladalo to nastepujaco (ceny z tego roku z YES-a):

1. jesli lecisz pierwszy raz i nie masz swojego pracodawcy - ok 5100PLN (w tym koszty programu- 3 raty oraz cena biletu do Chicago przez Mediolan 2950) + chyba 300PLN za oplate wizowa, no i oczywiscie kieszonkowe:)

2. jesli byles juz wczesniej i sam sobie zalatwiasz pracodawce powinno yc to o jakies 1000PLN taniej, oczywiscie bilet tez mozesz sam zamowic wiec bedzie tanszy, pozostale koszty jak wyzej.

Napisano

Go2USA.pl

- opcja z własnym pracodawcą (self) - ceny od 345$ (ja za program 4 miesiące pracy + miesiąc

- bilet sam kupuje

- wiza: 300 pln

- SEVIS: 35$ (albo 30 już nie pamiętam)

- kieszonkowe - ja miałem 700$ i na początku było ciężko (-:

powiedzmy że z racji niskiego kursu dolara, ceny się zmienią - także dolicz sobie jakieś 10-15% ;-)

i nie musi pracować u tego znajomego, bo jest to tylko Oferta zatrudnienia a nie kontrakt o pracę

Napisano

okey powiedzmy ze cena 5 tys zl... ile mozna zarobic przez wakacje ? byliscie zadowoleni z pieniedzy ktore przywiezliscie ?

Napisano
okey powiedzmy ze cena 5 tys zl... ile mozna zarobic przez wakacje ? byliscie zadowoleni z pieniedzy ktore przywiezliscie ?

Zalezy za jaka stawke bedzie pracowal. Przez wakacje, za pierwszym razem, nie powinien liczyc na zlote gory :) jest sporo postow na ten temat na forum rozejrzyj sie. 500$ tygodniowo to sa juz niezle pieniadze. Minus mieszkanie i jedzenie. W&T i tego typu wyjazdy nalezy raczej traktowac na zasadzie: 'bylem w wakacje za Wielka Woda, cos widzialem, poznalem ciekawych ludzi, podszkolilem jezyk i jeszcze jestem na plusie (niewielkim).'

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...