Skocz do zawartości

do kiedy

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano
cześć

Do kiedy można zapisać się na work termin graniczny ? ?? oraz kiedy dobry by znaleść dobrego pracodawce

Dziękuje pozdrawiam

Ja w tym roku zabralam sie za wyjazd w Kwietniu a wiem ze i w Maju przyjeli pare osob. Ale moja szczera rada to zabrac sie za to wczesniej!!! Im wczesniej tym masz wieksza szanse na lepsza prace, firma przedstawi ci kilka ofert i bedzeisz mial wybor pracy. Ja mialam maly wybor i miejsca wyjazdu i rodzaju pracy i tylko szczescie sprawilo ze mialam prace ktora mi sie podobala i w miejscu w ktorym sobie wybralam.

Wiec radzialabym sie zglaszac gdzies w Grudniu-Styczniu :)

Napisano

Tak, zdecydowanie grudzien i styczen to najlepsze miesiace na aplikowanie do programów W&T, szczególnie dla wybierających opcję placement (z ofertą prac) bądź opcję uczestnictwa w targach pracy. Ale i ludzie szukający pracy na własną rekę powinni zabierać się za szukanie pracy wcześniej. Jest jeszcze możliwość wyjazdu bez oferty pracy, ale niewiele firm to oferuje z tego co sie orietnuje.

Napisano

moim zdaniem, najlepiej zapisywac sie jak najszybciej. niektore biura maja tak, ze kto pierwszy sie zapisze ten pierwszy wybiera date wylotu, itp.

dlatego ja z poczatkiem listopada sie zapisalem. nie ma co zwlekac.

• 4 tygodnie później...
Napisano
Jest jeszcze możliwość wyjazdu bez oferty pracy, ale niewiele firm to oferuje z tego co sie orietnuje.

nie wydaje mi sie, bylam w roznych biurach dowiadywac sie o opcje wyjazdu bez pracodawcy i w kazdym mi powiedzieli ze owszem jest taka mozliwosc.

Napisano

Mi chodzi o taka opcje, w ktorej jedziesz do USA i tam na miejscu masz okreslony czas na znalezenie sobie na wlasna reke pracy, jesli nie znajdziesz w tym czasie to automatycznie rozpoczyna Ci sie grace period.

Napisano

Oki Julka, w takim razie sorry. Wszedłem sobie na stronę tej czerwonej firmy, ale z opisu opcji self-placed, którą oferują nie wynika, że mogę wylecieć do USA bez pracy i dopiero tam ją znaleźć w ciągu pewnego okresu czasu i przedstawić ofertę organizatorowi...stąd też wynikały moje wątpliwości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...