michalgdynia Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 cześć Do kiedy można zapisać się na work termin graniczny ? ?? oraz kiedy dobry by znaleść dobrego pracodawce Dziękuje pozdrawiam
Flame of Udun Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 cześćDo kiedy można zapisać się na work termin graniczny ? ?? oraz kiedy dobry by znaleść dobrego pracodawce Dziękuje pozdrawiam nawet w maju znajdziesz firme ktora jeszcze sprzedaje program.
peaceania Napisano 12 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2007 cześćDo kiedy można zapisać się na work termin graniczny ? ?? oraz kiedy dobry by znaleść dobrego pracodawce Dziękuje pozdrawiam Ja w tym roku zabralam sie za wyjazd w Kwietniu a wiem ze i w Maju przyjeli pare osob. Ale moja szczera rada to zabrac sie za to wczesniej!!! Im wczesniej tym masz wieksza szanse na lepsza prace, firma przedstawi ci kilka ofert i bedzeisz mial wybor pracy. Ja mialam maly wybor i miejsca wyjazdu i rodzaju pracy i tylko szczescie sprawilo ze mialam prace ktora mi sie podobala i w miejscu w ktorym sobie wybralam. Wiec radzialabym sie zglaszac gdzies w Grudniu-Styczniu
MRozycki Napisano 12 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2007 Tak, zdecydowanie grudzien i styczen to najlepsze miesiace na aplikowanie do programów W&T, szczególnie dla wybierających opcję placement (z ofertą prac) bądź opcję uczestnictwa w targach pracy. Ale i ludzie szukający pracy na własną rekę powinni zabierać się za szukanie pracy wcześniej. Jest jeszcze możliwość wyjazdu bez oferty pracy, ale niewiele firm to oferuje z tego co sie orietnuje.
clarqs Napisano 12 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2007 moim zdaniem, najlepiej zapisywac sie jak najszybciej. niektore biura maja tak, ze kto pierwszy sie zapisze ten pierwszy wybiera date wylotu, itp. dlatego ja z poczatkiem listopada sie zapisalem. nie ma co zwlekac.
ju_ulka Napisano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2007 Jest jeszcze możliwość wyjazdu bez oferty pracy, ale niewiele firm to oferuje z tego co sie orietnuje. nie wydaje mi sie, bylam w roznych biurach dowiadywac sie o opcje wyjazdu bez pracodawcy i w kazdym mi powiedzieli ze owszem jest taka mozliwosc.
MRozycki Napisano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2007 Mi chodzi o taka opcje, w ktorej jedziesz do USA i tam na miejscu masz okreslony czas na znalezenie sobie na wlasna reke pracy, jesli nie znajdziesz w tym czasie to automatycznie rozpoczyna Ci sie grace period.
agatenka Napisano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2007 Wydaje mi się że Julce chodziło o to samo. Czy to się nazywa independent, self, job hunting, bez ofert czy opcja D itd. - to jedno i to samo i ma ją większość biur !
ju_ulka Napisano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2007 tak, dokladnie o to mi chodzilo _____________________ 2006, 2007 --->w&t California 2008 ---> Illinois ?
MRozycki Napisano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 Oki Julka, w takim razie sorry. Wszedłem sobie na stronę tej czerwonej firmy, ale z opisu opcji self-placed, którą oferują nie wynika, że mogę wylecieć do USA bez pracy i dopiero tam ją znaleźć w ciągu pewnego okresu czasu i przedstawić ofertę organizatorowi...stąd też wynikały moje wątpliwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.