clarqs Napisano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2007 Czy ktos z Was zdawal ten egzamin? Macie jakies doswiadczenia/wrazenia? Chcialbym go zdawac w trakcie pobytu na WAT (tzn. zdawac w USA, a wynik 'wykorzystac' w Polsce). przeczytalem juz cale www.collegeboard.com we wszystkie strony:) jednakze, jestem ciekawy waszych opini.
ankam Napisano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 a mozna wiedziec jak chcesz wykorzystac w Polsce ten egzmin, ktory jest egzaminem dla uczniow szkol srednich - skoro jesli jedziesz do USA na WAT tzn. ze jestes juz studentem?
clarqs Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 bo u mojego lektora na uczelni, zeby dostac 5 na koniec studiow to w trakcie studiow trzeba mu pokazac raport albo z SAT albo z ACT i tylko te 2 egzaminy akceptuje, takie sobie poprostu wymyslil zasady i czesc osob ktorym zalezy na ocenie jedzie do Berlina i tam zdaja, natomiast poco mam placic international fee, skoro moge zdac w USA.
floorek Napisano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2007 Pisalem sat reasoning test juz dwa razy i zwazywszy na krotki pobyt czasu w usa, to osiagnalem 1400 punktow na 2400. Jestem w 12 klasie high schoola. Czesc matematyczna jest raczej latwa, niz trudna. Wystarczy znac podstawowe wzory na objetosc, pole i inne, a nawet jak zapomnisz to wiele formulek znajdziesz na tescie(!), wypisane przed zestawem zadan. Faktem jest, ze na kazde zadanie masz kilkanascie/dziesiat sekund wiec tempo rozwiazywania zadan musi byc szybkie Test rozpoczyna sie od krotkiego open response question i prosza tam o napisanie essaya na poltorej strony. Potem na przemian angielski z matematyka.
clarqs Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2007 dzieki za informacje. dobrze uslyszec jakas informacje od osoby ktora podchodzila do tego egzaminu.
ziew Napisano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2007 A po co chcesz go zdawać w Stanach skoro możesz go zdawać w Polsce, w Krakowie, Warszawie i Gdańsku?
literak Napisano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2008 A da sie przygotowac do tego egzaminu, zyjac od urodzenia w Polsce i mieskajac caly czas w Polsce?
literak Napisano 4 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2008 to co? orientujecie sie jak to jest z tym examem?
ziew Napisano 5 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2008 Da się. Ja swego czasu jak zdawałem to dostałem 2150. Całe życie mieszkam w Polsce. Naturalnie zależy to wszystko od Twojego angielskiego, matematyka w tym wszystkim jest najprostsza, z niej miałem 800.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.