traffic20 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Witam!!! Wiem ze moje pytanie sie powtarza, ale chciałem zapytac jaka jest sytuacja jezeli chodzi o prace na Alasce? Mam kilka pytan, mianowice: czy bez problemow mozna znalezc tam prace, czy istnieje mozliowsc podjecia dwoch prac, czy firmy w ktorych sie pracuje daja duza ilosc nadgodzin, jak wyglada sprawa z mieszkaniami? Ktore miejsca byscie polecili? Nie ukrywam, ze moim głownym celem sa pieniadze, a z tego co czytalem jest to dobre miejsce do zarobku i mozna rowniez zobaczyc pare fajnych miejsc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudek Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 oj podobno bardzo dobre, tylko ze pogoda kiepska. Kumpel byl to zarobił 12 tys., a jego znajomy 16 tys. ten drugi miał 16/h. ponieważ już byl tam 2 raz. Sam sie nad tym zastanawiam, ale pogoda.... On musiał 2 tyg np. jeździć do pracy z reklamówka na glowie poniewaz ciągle padało. A jak zachorujesz tam to koszty leczenia są ogromne !!! Acha i kwoty prze zemnie podane nie sa wyssane z palca, poniewaz ktos tu sie szczycil ze nie zna nikogo kto wyszedl ponad 10 tys $. Ja pracowalem w Californii, za glowe sie lapalem jak slyszalem od robotnikow ile oni zarabiaja za prste prace budowlane, 15-20 $/h bywa nawet i wiecej. A latynosi co na czarno pracuja czasami maja placone po 25$, gorzej jak ktoremu sie cos stanie. Dlatego z calym szacunkiem jechanie tam do pracy za 5-6 $ to biura moga.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju_ulka Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 co do Alaski to chyba tam tez zalezy od sezonu i nie ma co mowic stanowczo ze tak oplaca sie i tyle, bo kazdy inaczej moze trafic, i rok w rok nie jest tak samo, zreszta poznalam grupke osob ktora przyjechala do Californii tam gdzie ja pracowalam wlasnie z Alaski poniewaz niestety na miejscu sie okazalo ze pracy nie bylo (ale to juz moze zalezyc od wielu czynnikow)... i nie mowie teraz tutaj tylko o Alasce bowiem w miejscu gdzie ja bylam dwukrotnie, za pierwszym razem nie bylo problemow jesli chodzi o nadgodziny i wogole o sama prace jednak za drugim razem, osoby ktore przyjechaly pierwszy raz ledwo wyciagali 40 h tygodniowo bo jednak naplyw turystow nie byl juz taki sam....ja moge powiedziec ze mi sie oplacalo bo jednak mialam duzo lepsze warunki... i wiadomo nie odrazam wyjazdu wrecz przeciwnie tyle tylko ze zawsze znajda sie dwie strony medalu i sa zarowno Ci ktorym sie oplacilo i tym ktorym sie nie oplacilo i nic nie mozna uwazac za regule... tak ze, jak juz bedzie to czlowiek przekona sie dopiero na wlasnej skorze ____________________________________________ 2006, 2007 -> w&t California 5 maj 2008 -> Chicago Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmariaczi Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 witam, mam takie pytanie czy był ktoś z Was w Jackson Hole WY?? mozecie powiedzieć jak było?? jak z drugą praca?? interesuje mnie robota w albertsons bo taką znalazłem oferte za 10$/h.... ale chciałem sie zapytać o drugą pracę??? jak tam jest w ogóle?? thx :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.