Skocz do zawartości

* * - - - 2 głosy

Santa Monica - Koszty Utrzymania/w&t

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Osetka24

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 16 styczeń 2012 - 16:51

Hej :)
Znalazłam bardzo fajną ofertę W&T w LA, Santa Monica.
Tylko nie wiem czy jest ona opłacalna... Miałabym zarabiać 8$/godz, zakwaterowanie zagwarantowane za 450-500$. Czy będę się w stanie utrzymać za takie pieniądze? (o odłożeniu kokosów to chyba nie mam co myśleć, z tego co czytałam LA jest mega drogie).
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedź :)
Aga

AdSense

• Advert

#2 gutmiko

• Użytkownik
  • 21 Postów:

Napisano 18 styczeń 2012 - 13:11

8 $ za godz to ok 350 $ tyg. Dodaj jeszcze przejazdy, wyżywienie, inne wydatki + 500 $ za miesiąc zakwaterowania to wychodzi że przy bardzo skromnym życiu zostanie Ci ok 400$ miesięcznie. Bez podjęcia 2 pracy nie masz szans zarobić na tym wyjeździe. Tak jak ktoś już napisał - zatrudnieni na czarno Latynosi dostają więcej.

#3 Holliwould

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 27 styczeń 2012 - 19:57

Utrzymać się utrzymasz, jak będziesz bardzo skromnie żyć. Natomiast o zarobku i przywiezieniu kasy do Polski zapomnij. W ogóle na Worku zarobić jest ciężko, chyba że ma się 2 prace albo wyjeżdża na jakąś wiochę, gdzie jest tanio i nic się nie dzieje :)

#4 ilya_

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 431 Postów:

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:14

Wyświetl postUżytkownik Holliwould dnia 27 styczeń 2012 - 19:57 napisał

Utrzymać się utrzymasz, jak będziesz bardzo skromnie żyć. Natomiast o zarobku i przywiezieniu kasy do Polski zapomnij. W ogóle na Worku zarobić jest ciężko, chyba że ma się 2 prace albo wyjeżdża na jakąś wiochę, gdzie jest tanio i nic się nie dzieje :)

mozna sprobowac zarabiac troche nadgodzinami:)

#5 Holliwould

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 25 luty 2012 - 13:08

Też prawda, problem w tym, że te stawki w LA to średnio jakieś 8-9$ na godzinę. Najlepiej załapać się do pracy w jakiejś busy knajpie albo barze, wtedy można ładnie z napiwków powyciągać :)

AdSense

• Advert

#6 River

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 02 kwiecień 2012 - 03:59

To b mala stawka jak na CA.Przydalaby sie jeszcze jakas dodatkowa praca

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych