Skocz do zawartości

esme

Użytkownik
  • Zawartość

    15
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Hej czy ktos z "naszych" ma juz zaproszenie na rozmowę?
  2. esme

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Tak przypuszczałam. A wiesz może co z 2 pytaniem?
  3. esme

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Hej, zabrałam się za wypełnianie DS-260 i mam kilka pytań: 1. Pytanie: Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an imigration official or otherwise violated the terms of US visa? Jeśli przesiedziałam wizę ponad 10 lat temu, to powinnam zaznaczyć Yes czy No? Wydaje mi się, że chyba YES, co by nie kłamać, ale wolę się upewnić. Zastanawiam się, jaki to może mieć wpływ na całą procedurę. Wizę przesiedziałam na innym nazwisku, ale zidentyfikują mnie chociażby po SSN#, który dostałam w 2003 roku. I co powinnam wpisać w explain. 2. Pytanie: Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? Czy odpowiedź powinna brzmieć YES? Nie bardzo rozumiem to pytanie, bo przecież emigracja wiąże się z wykonywaniem pracy.
  4. esme

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Chyba tylko na rozmowie będą potrzebne. Na razie dysponują Twoim zdjęciem załączonym do DVL2019. Jeśli jestem w błędzie, to proszę o korektę :)
  5. Dziękuję :) co ja bym bez was zrobiła? :):):)
  6. Kochani, kolejne pytanie: czy w ds260 wpisuję dziecko, jeśli jest obywatelem USA? W zgłoszeniu do loterii go nie wpisywałam, zgodnie z instrukcją, ale nie jestem pewna co do ds260.
  7. OK, rozumiem No to zbieramy, żeby było więcej A w kwestii pozostałych pytań? Ktoś, coś?
  8. Roelka ale ja mówię o $ - 10k dolców chyba powinno wystarczyć na początek. Pytanie moje bardziej dotyczy tego, czy na interview muszę udowodnić, że mam te 10k $ na koncie.
  9. Kochani dostałam już kręćka od ilości informacji. Czytam na britsimonsays.com, że trzeba mieć ok 10k$ dla osoby wyjeżdzającej samotnie. Czy ktoś może potwierdzić? Czy zawsze trzeba mieć od kogoś Affidavit of Support? Czy wrzesień 2019 jest ostatecznym terminem opuszczenia Polski? Czy mogę wypełnić ds260 na przykład w listopadzie lub grudniu czy lepiej nie ryzykować i zrobić to wcześniej?
  10. esme

    Przesiedziana wiza 5 lat.

    Dziękuję Roelka.
  11. esme

    Przesiedziana wiza 5 lat.

    Wylosowanie Zielonej Karty i realna możliwość otrzymania jej na interview, jeśli 11 lat minęło od nielegalnego pobytu w USA.
  12. esme

    Wypełnianie wniosku DS-260

    Dziękuję sly6 Ale czy to może oznaczać, że mam za wysoki numer i nie dostanę zaproszenia wcale?
  13. esme

    Przesiedziana wiza 5 lat.

    A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA.
  14. Hej a ja mam pytanie odnośnie wyrobienia dziecku amerykańskiego paszportu bez dobrej woli drugiego rodzica, aby podpisać wniosek. Paszport wyrabiany byłby w Polsce. Wiem, że trzeba wypełnić wniosek o Special Family Circumstances i teraz moje pytanie - czy wystarczy udowodnić, że próbowano kontaktować się dwa razy przez email? Obydwa maila bez odpowiedzi. Czy wyrok polskiego Sądu pozwalający na wyrobienie dziecku polskiego paszportu może pomóc? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
  15. esme

    Wypełnianie wniosku DS-260

    hej kochani, mój numer to 17XXX. Zależy mi na jak późniejszym wyjeździe. Czy powinnam już wypełnić DS-260?
×