Dudi Napisano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2008 Hej, Czy bedac na internshipie mozna sie ubiegać o zwrot podatku w trakcie trwania programu? Mak ktoś jakieś wskazówki jak to zrobić jeżeli tak? A jeżeli nie to jak mam się rozliczyć? Z góry dziekuje za pomoc, bo jak narazie to jestem w lesie z tym podatkiem, pozdrawiam.
pat Napisano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2008 Dudi, po otrzymaniu W-2 od pracodawcy rozliczasz sie i tyle. Sama tak zrobilam rok temu. W pazdzierniku 2006 rozpoczelam swoj internship..w styczniu dostalam W-2 a w lutym juz pieniadze mialam na koncie. Jesli nie zdazysz do 15 kwietnia to ponoc sie czeka do nastepnego roku - chociaz ktos mi mowil, ze nawet papiery wyslane po tym okresie przyjmuja ale dluzej sie czeka- nie wiem czy to prawda! pozdrawiam, pata
Rademedes Napisano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2008 ja zwlekam na ogol do sierpnia wrzesnia i zwrot podatku przychodzi w mniej jak 20 dni od zlozenia zeznania w wersji elektronicznej
kubakj Napisano 4 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2008 Dudi,po otrzymaniu W-2 od pracodawcy rozliczasz sie i tyle. Sama tak zrobilam rok temu. W pazdzierniku 2006 rozpoczelam swoj internship..w styczniu dostalam W-2 a w lutym juz pieniadze mialam na koncie. Jesli nie zdazysz do 15 kwietnia to ponoc sie czeka do nastepnego roku - chociaz ktos mi mowil, ze nawet papiery wyslane po tym okresie przyjmuja ale dluzej sie czeka- nie wiem czy to prawda! pozdrawiam, pata Rozliczac sie z podatkow mozesz zawsze i grubo po terminie, tylko, ze IRS moze konsekwencje finansowe wprowadzic za nieterminowe rozliczenie. A jak sie nalezy zwrot, to oczywiscie jest z czego odciagnac kare.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.