Dudi Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Hej, Czy bedac na internshipie mozna sie ubiegać o zwrot podatku w trakcie trwania programu? Mak ktoś jakieś wskazówki jak to zrobić jeżeli tak? A jeżeli nie to jak mam się rozliczyć? Z góry dziekuje za pomoc, bo jak narazie to jestem w lesie z tym podatkiem, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Dudi, po otrzymaniu W-2 od pracodawcy rozliczasz sie i tyle. Sama tak zrobilam rok temu. W pazdzierniku 2006 rozpoczelam swoj internship..w styczniu dostalam W-2 a w lutym juz pieniadze mialam na koncie. Jesli nie zdazysz do 15 kwietnia to ponoc sie czeka do nastepnego roku - chociaz ktos mi mowil, ze nawet papiery wyslane po tym okresie przyjmuja ale dluzej sie czeka- nie wiem czy to prawda! pozdrawiam, pata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 ja zwlekam na ogol do sierpnia wrzesnia i zwrot podatku przychodzi w mniej jak 20 dni od zlozenia zeznania w wersji elektronicznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Dudi,po otrzymaniu W-2 od pracodawcy rozliczasz sie i tyle. Sama tak zrobilam rok temu. W pazdzierniku 2006 rozpoczelam swoj internship..w styczniu dostalam W-2 a w lutym juz pieniadze mialam na koncie. Jesli nie zdazysz do 15 kwietnia to ponoc sie czeka do nastepnego roku - chociaz ktos mi mowil, ze nawet papiery wyslane po tym okresie przyjmuja ale dluzej sie czeka- nie wiem czy to prawda! pozdrawiam, pata Rozliczac sie z podatkow mozesz zawsze i grubo po terminie, tylko, ze IRS moze konsekwencje finansowe wprowadzic za nieterminowe rozliczenie. A jak sie nalezy zwrot, to oczywiscie jest z czego odciagnac kare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.