Monika1234 Napisano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2008 Czy ktos z Was przeszedl przez procedure zamiany H1B na GC? Jestem na H1B od 1.5 roku, chcialabym zorientowac sie jak wyglada cala procedura. Ile czasu zajmuje uzyskanie zielonej karty. Czy w momencie zlozenia papierow na zielona karte moge podrozowac (czy jest mozliwosc dostania Advanced Parole?). Pani Karino, czy moglaby Pani chociaz w skrocie odpowiedziec na moje pytania. Bylabym bardzo wdzieczna... Oczywiscie wiem, ze procedure rozpoczyna pracodawca i to od niego zalezy czy w ogole sie na to zdecydujemy. Dziekuje!
max321 Napisano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2008 EB3/EB2 czy EB1? Od tego zalezy jak dlugo. EB2/1 moze byc mniej niz rok. Podrozowac mozesz, w zaleznosci czy robisz adjustment czy consular mozesz potrzebowac advance.
Monika1234 Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2008 Czym roznia sie te trzy kategorie? Skad wiem do jakiej ja sie zaliczam? (Przepraszam za byc moze podstawowe pytania, ale dopiero "zaczynam" w tym temacie ) Dzieki!
Michał Karwacki Napisano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2009 No nasuwa się pytanie kiedy można poważnie myśleć o aplikowaniu na EB2 jak się jest na H1B. Czy dopiero w drugiej 3-latce czy można już w pierwszym okresie 3 lat H1B.
latin Napisano 2 Września 2009 Zgłoś Napisano 2 Września 2009 To nie ma znaczenia. Wyrabianie GC trwa, wiec lepiej myslec wczesniej niz pozniej, a najlepiej to dzialac. Oczywiscie trzeba sobie odpowiedziec na pytanie, czy po pol roku pracy jest sie w stanie zrobic silna petycje.
karina Napisano 2 Września 2009 Zgłoś Napisano 2 Września 2009 nawet po 2 dniach pracy mozna zrobic 'silna petycje'. Co wiecej - dana osoba wcale nie musi u kogos pracowac aby pracodawca staral sie dla niej o green card. Nikt nie patrzy ile pracujesz u pracodawcy - to nie ma znaczenia. Ma znaczenie czy spelniasz wymogi aby byc sponsoorwanym na dane stanowisko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.