Skocz do zawartości

Zmiana Nazwiska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Juz o tym kiedys pisalem ale chcialbym poruszyc ta kwestie raz jeszcze...mianowicie...Moj ojciec zlozyl dla mnie papiery o Green Card. Zlozyl je na moje nazwisko rodowe tzn. takie pod ktorym sie urodzilem i takie jakiego uzywalem do 18tego roku zycia. Zmienilem nazwisko na mamy kiedy ona po rozwodzie z ojcem wracala do panienskiego. W podaniu o GC w rubryce FAMILY NAME mam wpisane moje nazwisko rodowe-ojca a w rubryce OTHER NAMES USED mam wpisane obecne nazwisko-panienskie mamy. Czy nie bede mial z tego powodu problemow podczas rozmowy z konsulem lub przy dalszych formalnosciach poniewaz w dowodzie osobistym mam teraz nowe nazwisko. Inne niz to wpisane jako glowne w papierach. Dodam jeszcze ze dokument o zmianie nazwiska zostal dolaczony do papierow i przetlumaczony na jezyk angielski. Mam tez moj stary paszport wystawiony na moje stare nazwisko. Czy to wystarczy?

Napisano

Dolaczales kopie czy oryginaly?

Jezeli kopie to wez z soba oryginaly dokumentow o zmianie nazwiska na rozmowe. Jezeli oryginaly to tak czy tak wez na wszelki wypadek jeszcze jedna pare dokumentow :D Lepiej na zimne dmuchac ;)

Dokument mowiacy o zmianie nazwiska z starym paszportem wystarczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...