hiero Napisano 11 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2008 Witam!!! Jestem na intershipie, juz niebawem(w kwietniu) skonczy sie moja wiza J-1. Oczywiscie chce przedluzyc moj pobyt ale obecny pracodawca nie jest mi w stanie w tym pomoc. Czy jest mozliwosc zmiany statusu wizy na H2B bez pracodawcy, niezalenie?? Czy nie jest za pozno(na H1B juz raczej jest)?? W odwodzie mam wize F-1 ale bez pozwolenia na prace ciezko mi bedzie znalezc prace biurowa. Czy moze lepiej aplikowac o F-1, a pozniej poswiecic czas na zalezienie pracodawcy chetnego na zatrudnienie osoby na wize H2B tudziez H1B?? prosze o pomoc.
hiero Napisano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 Dostalem waivera na poczatku stycznia.
thacrow Napisano 13 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2008 Prosze odpowiedzcie na ten topic ...mojej znajomej koledze podobno udalo sie zalatwic H2B niezaleznie bez pracodawcy, niestety nie mialem okazji porozmawiac ani z nia ani z nim, a czas goni... Jesli sie nie da i to tylko brednie to trudno, ale prosze utwierdzcie mnie w czyms... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.