karola Napisano 19 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2005 hej moze zadam teraz najbardziej kretynskie pytanie na forum ale zglupialam czy rozmowa z konsulem jest po polsku czy po angielsku?skoro te dokumenty po wize J1 wypelniam po polsku bez polskich znaków to oni to beda weryfikowac przed spotkaniem z konsulem? dzieki k
Chomik Napisano 19 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2005 czy rozmowa z konsulem jest po polsku czy po angielsku? Moze byc i tak, i tak... Jedziesz na Internship, wiec konsul prawdopodobnie bedzie chcial/a sprawdzic jak sobie radzisz w tym jezyku. :wink: Nie ma zasad, ale jestem niemal pewien, ze rozmawiac bedziesz po angielsku. Albo w obu jezykach. skoro te dokumenty po wize J1 wypelniam po polsku bez polskich znaków to oni to beda weryfikowac przed spotkaniem z konsulem? Co to znaczy "weryfikowac"? Ktos zerknie czy je wlasciwie wypelnilas, ale nie bedzie czasu przed spotkaniem z konsulem na sprawdzanie czy cos zatailas lub w czyms oklamalas. Co innego podczas rozmowy - tu moze byc roznie... Nie wiem jednak o jaka weryfikacje Ci chodzi.
karola Napisano 20 Lutego 2005 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2005 hej myslalam ze ktos przed spotkaniem z konsulem te dokumenty mi przejrzy ale wywnioskowa3am ze nie a co sie stanie jezeli na rozmowie okaze sie ze mam nie takie zdjecie czy ze na przyk3ad nie wype3ni3am wszystkiego? odsy3aja mnie z kwitkiem? ale dokumenty generalnei wyp3eniam po polsku? pozdr k
Chomik Napisano 20 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2005 myslalam ze ktos przed spotkaniem z konsulem te dokumenty mi przejrzy ale wywnioskowa3am ze nie Przejrzy czy prawidlowo wypelnilas... To juz jednak Tobie powinno zalezec, aby wniosek wypelnic wlasciwie i wkleic wymagane zdjecie. Formularze sa tak proste, ze zdziwie sie, jesli sobie nie poradzisz. Format, wymiary zdjecia tez dokladnie podane ale dokumenty generalnie wyp3eniam po polsku? Ty decydujesz... Skoro sa tez po polsku, to przypuszczam, ze latwiej sie nie pomylic, prawda? Pamietaj, ze przede wszystkim to warto wypelnic wniosek o wize on-line 8)
meya Napisano 22 Marca 2005 Zgłoś Napisano 22 Marca 2005 Naprzeciwko ambasady w Krakowie jest punkt ksero, w ktorym mozna rowniez zrobic zdjecie, w razie wypadku gdyby cos bylo nie tak. Przed rozmowa z konsulem jakis gosciu z ambasady sprawdzal wszystkim wnioski i zdjecia. Przegladal po prostu czy wszystki rubryki sa wypelnione i czy zdjecie jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.