pawel.majewski Napisano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich, Pod koniec czerwca planujemy wyjazd na wschodnie wybrzeże, dostaliśmy wizy - ja niestety tylko na rok, koleżanka na 10 lat. Osoba u której mieliśmy się zatrzymać powoli się z tego wycofuje (nie ma to jak zaufane znajomości w Stanach) i znaleźliśmy się w kropce ponieważ mamy zarezerwowany lot, a moja wiza jeśli nie zostanie wykorzystana po prostu przepadnie. Ja o wyjeździe do Stanów marzę od paru dobrych lat i nagle kiedy wszystko zaczęło być na dobrej drodze powstał mur. Oczywiście nie było by problemem nocować w hotelu/hostelu/motelu przez 4-6 tyg, ale wiadomo, że to kosztuje i to niestety nie małe pieniądze (a koszty chcemy zbić jak się tylko da dlatego mamy już rezerwację, aby nie wydać na bilety majątku). Wobec tej sytuacji mamy wielką prośbę: Czy ktoś byłby w stanie przyjąć nas na miesiąc do 5-6 tygodni, my w zamian oferujemy pomoc w prowadzeniu domu, opiekę nad dziećmi (koleżanka jest pedagogiem więc ma świetne podejście do dzieci, była również kilka lat temu w USA jako Au Pair), możemy również pomóc w nauce języka jeśli byłaby taka potrzeba. Nasze wymagania nie są duże - wystarczy jakiś jeden pokój aby było gdzie trzymać rzeczy i gdzie spać. Jesteśmy porządnymi i uczciwymi osobami, dbamy o porządek i kulturę osobistą. Będziemy pomagać jak tylko się da. Bardzo prosimy o pomoc, może jak nie ktos z was to może ktoś z Waszych znajomych mógłby nam pomóc. Wiemy, że do wakacji jeszcze dużo czasu i wiele osobób nie myśli o tym co będzie w ich czasie robić, ale to moze być np świetna okazja aby w zamian za nocleg podczas czyjejś nieobecnosci przypilnować domu, zaopiekować się zwierzczkiem itp. Niektórzy w wakacje będą pracować więc możemy odciążyć te osoby z takich czynności jak sprzątanie, robienie zakupów itp. Nie oczekujemy niczego za darmo - coś za coś. Interesują nas okolice Filadelfii, Trenton, Atlantic City, Nowego Jorku itp. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc, oto nasze numery GG ewentualnie mój email: GG: 5808147, 1243087, pawel.majewski@yahoo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubakj Napisano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Watpie, aby ktos chcial zaryzykowac, ale powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidelloz Napisano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 www.hospitalityclub.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laniakrk Napisano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Moja propozycja to Poludniowa Karolina szukam ludzi do mieszkania ja bede od 15 czerwca lub http://www.easyroommate.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.