Skocz do zawartości

Wyjazd Do Znajomej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam takie pytanko czy jak chce wyjechac do znajomej na jakies 2-3 tygodnie do Stanow to musze miec od niej jakies zaproszenie czy cos takiego? Czy wystarczy tylko zebym sie staral o przyznanie normalnej wizy turystycznej?

Z gory dziekuje za odpowiedz

Napisano

Czyli identyczna sytuacja jak u mnie!

Mam 17 lat, do ambasady szedłem sam, pytali tylko gdzie pracują rodzice. Nie chcieli żadnych zaświadczeń z miejsca pracy rodziców ani ze szkoły, że jestem uczniem.

Powodzenia

Napisano

Ja mam 19 lat i także nie chcieli żadnych papierków i dostaliśmy promese ... czy mogą zarządać od nas papierów na lotnisku w USA? Bo to tam dopiero zależy czy wejdziecie na teren USA. Ja na szczęście mam wszystko przygotowane tylko nie wiem czy mam to brać ze sobą?

Napisano

zadnych papierow oprucz bilety,troche dolarow nie bierzesz..mozesz wizasc wrazie czego adres,numer telefonu do osoby do ktorej lecisz wrazie jakby byla taka potrzeba..

czasami osoby biora ze soba tez zaproszenie.

Napisano

a ja mam pytanie,bo chce jechac w odwiedziny do mojego chlopaka w wakacje na 1,5 miesiaca czy w konsulacie przyznawac sie ze to chlopak czy lepiej powiedziec ze jest to znajomy,zeby nie bylo podejrzen ze chce tam szybko wyjsc za maz i ich okiwac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...