kantowa Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Mój chłopak zgubił prawo jazdy. Wyrobił je bedąc na wizie j1 a potem został nielegalnie. Czy powinien to zgłosić i Czy jest szansa wyrobienia [beeep]likatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 podobno nie ma problemu z przedluzeniem prawa jazdy (jesli wymieniamy stare na nowe) problem zaczyna sie jesli np. uplynal juz termin waznosci naszego prawa jazdy i chcemy sie ubiegac o jego (przedluzenie) wtedy w tych stanach co ja sie orientuje proces zaczyna sie od poczatku, Dodatkowo slyszalem ze maja sie w polowie roku zmienic wymagania co do ubiegania sie o ten dokument (a propo stanu IL) ile w tym prawdy nie wiem, narazie szukam jakiejs konkretnej informacji. Osobiscie polecam poszukanie na stronach departamentu stanu (odpowiedniego stanu w ktorym prawdko ma byc wyrobione) tam sa dosc szczegolowo podane wytyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Niech idzie do DMV zapytac o [beeep]likat, ale moga pytac o wszystkie dokumenty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantowa Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 prawo jazdy było robione dwa lata temu w Connecticut i ma jeszcze waznosc na 5 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika1234 Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Mi kiedys prawo jazdy wpadlo do jeziora, chlup i tyle je widzialam (bylam na lodce). Poniewaz nie chcialo mi sie jechac do DMV, weszlam na strone internetowa DMV i w ciagu 5 minut wyrobilam sobie [beeep]likat. Zaplacilam karta 20 dol, i za tydzien nowe prawko bylo w skrzynce. Tak samo zrobilam przy zmianie adresu. Ja jestem z TX, wiec nie wiem czy tak samo jest w CT, ale warto sprawdzic. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.