Rademedes Napisano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2008 czasem jesli jestes ubezpieczony w jakiejs wiekszej 'sieci' znanej w miejscu gdzie sie leczysz to wystarczy podac swoje dane i numer ubezpieczenia na ogol jednak lekarz (lub szpital) wystawia rachunek, ktory musisz zaplacic albo wyslac do swojego ubezpieczyciela, jesli zaplacisz wczesniej to ubezpieczyciel zwraca Ci koszty (w teorii oczywiscie bo moze odrzucic rachunek z roznych powodow - i do tego wlasnie zmierzalem)
pawel.majewski Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2008 A jest tak, że dostaje rachunek (nie płacę go od razu) i wysyłam go od razu tam gdzie trzeba i oni się tym zajmują? Czy to tylko marzenie...
Rademedes Napisano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2008 z tym nie ma wiekszego problemu, o ile znaja Twoj SSN i adres zamieszkania
pawel.majewski Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2008 A dzięki ISIC dostanę taki numer czy coś żeby nie płacić? Nadal nic nie wiem ;/
Gość alik Napisano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2008 Nie bede zakladac nowego postu, mam nadzieje ze ktos mi tu odpowie Ile czasu zajmuje wyrobienie takiej karty?
puchcio Napisano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2008 Jezeli pojdziesz do odzialu (almatur, btc i inne) gdzie wyrabiaja te karty to cala operacja trwa okolo minuty. Przychodzisz, przynosisz zdjecie, podajesz dane i juz. puchcio
Gość alik Napisano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2008 Chodzi mnie o to ile czasu przed wyjazdem musze to zrobic zeby pojechac z aktywna karta w reku. tydzien nie bedzie za malo?
puchcio Napisano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2008 Wedlug mnie to ta karta jest aktywna od momentu jej wyrobienia. Najlepiej to zadzwon do jednego z biur ktore podalem wyzej i sie dowiesz co i jak. puchcio
Widget Napisano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2008 czasem jesli jestes ubezpieczony w jakiejs wiekszej 'sieci' znanej w miejscu gdzie sie leczysz to wystarczy podac swoje dane i numer ubezpieczeniana ogol jednak lekarz (lub szpital) wystawia rachunek, ktory musisz zaplacic albo wyslac do swojego ubezpieczyciela, jesli zaplacisz wczesniej to ubezpieczyciel zwraca Ci koszty (w teorii oczywiscie bo moze odrzucic rachunek z roznych powodow - i do tego wlasnie zmierzalem) czyli jesli zajade do USA to moge sobie wykupic takie ubezpiecznie..?? czy mozna cos takiego wykupic w polsce zeby tez dzialalo w USA..??
mercer Napisano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2008 Są takie ubezpieczenia które kosztują około 200 zl , są i tańsze. Ja kupiłem przez znajomą w Alianz. Działa wszedzie na świecie . Zawiera OC od wypadków. Jeżeli ja komuś coś uszkodze. Alianz ( i jemu podobni) jest przynajmniej rozpoznawalny na całym świecie, podejrzewam więc ze i warunki ubezpieczenia są na odpowiednim standardzie. Szczegółów nie zanm ,bo jutro dopiero je odbieram od znajomej ,ale jest to ponoć od wszelkich możliwych wypadków i leczeń.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.