nowaforum Napisano 13 Marca 2008 Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 Jak jest z ta studencka wiza do USA? Mozna ja dostac w ambasadzie w Londynie, czy nie? Ktos juz probowal? Czy trzeba najpierw dzwonic i umowic sie na spotkanie czy wystarczy tam podjechac? Prosze o odpowiedzi z gory dziekuje Nowa
neith Napisano 13 Marca 2008 Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 Jeśli masz już I-20 wystawione przez amerykańską szkołę, dzwonisz na infolinię do konsulatu i jak każdy umawiasz się na spotkanie z konsulem. Dzwoniąc miej ze sobą paszport oraz kartkę i długopis. Nie wiem jaki masz w Londynie status, ale nie każdy polski obywatel może ubiegać się tam o wizę, czasem trzeba to robić w Polsce.
nowaforum Napisano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 ze statusem bedzie ciezko... bo chyba zaden? pracuje tu jako au pair...
sly6 Napisano 13 Marca 2008 Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 nowaforum legalnie pracujesz jako au-pair?jesli tak to staraj sie w Londynie .
sly6 Napisano 13 Marca 2008 Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 No to trudno Ci bedzie udowodnic legalnosc tego zarobku oraz ze tego nie zrobisz na terenie USA
nowaforum Napisano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 czyli konsul zapyta mi sie czy place podatek? jesli powiem, ze tak to zazada potwierdzenia?
sly6 Napisano 13 Marca 2008 Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 Moze zazadac prawie wszystkiego od rachunku bankowego po umowe o prace oraz oplacanie podatkow ,ostatnio w UK o to prosza Polakow (o te podatki).
nowaforum Napisano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2008 a jesli mi odmowi, to czy moge starac sie ponownie o wize w Polsce?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.