Karlik Napisano 16 Marca 2008 Zgłoś Napisano 16 Marca 2008 Chciałem poznać opinie ludzi, którzy lecieli do Stanów LOT-em, jak wygląda sprawa z jedzeniem, napojami, alkoholem. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.
sly6 Napisano 16 Marca 2008 Zgłoś Napisano 16 Marca 2008 masz tutaj opisane : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=10327
Gucio Napisano 26 Marca 2008 Zgłoś Napisano 26 Marca 2008 Ja tylko dodam, ze odradzam. Jesli mowisz cos po angielsku to polec czyms normlanym. Proponuje np FinnAir z przesiadka w Helsinkach (ja mialem 45 minut czasu oczekiwania co normalnie wystarczylo na rozprostowanie nog i powrot do samolotu).
mprl Napisano 26 Marca 2008 Zgłoś Napisano 26 Marca 2008 Pamietam jak ja lecialem LOTem, a bylo to dawno('99), to jedzenie i obsluga byla calkiem niezla. Najwzniejsze, ze drinkow, czy piwa dawali do oporu bez zadnego ale. Jak lecialem w 2000 do NY Sabena(belgijskie-bodajze juz nie ma), to jak zamowilem piwo, to od razu powiedzialem kobiecie co by dwa przniosla aby 2 razy nie biegac. Pani przyniosla mi dwie puszki po 100ml(jakis belgijski sikacz) i powiedziala do mojej zony aby miala na mnie oko bo moge sie upic!!! W LOT to mialem chyba ze 7 zywcow 330ml + 2x podwojny JonnyW (podroz dluga to i czlowiek spragniony) i nikt zadnego hallo nie robil. Ale poza serwisem to w LOT nic ciekawego nie prezentowal. 1 telewizor dla wszystkich!!!!!!! I ten samolot juz z lekka odrapany byl w srodku(to bylo w '99, a jaki jest teraz?). Oprocz LOT to do US latalem takze wspominana Sabena i 2 razy Austrian Air. W kazdym przypadku byly to nowe Airbusy z monitorem w fotelu. No ale LOTem najbardziej swojsko i NAJDROZEJ.
Gucio Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 Teraz to juz raczej za wszystko trzeba placic. Ja latam Brytyjskimi liniami i tam jeszcze jest wsztstko za free.
Rademedes Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 w locie nadal alkohol za darmo i raczej nieograniczona ilosc, nigdy nie mialem z tym problemow ;-)
lukasinski Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 Nie prawda, ze LOT jest najdrozszy. Sam kupilem bilet bezposredni z Wawy do Nowego Jorku wylot 20 kwietnia, a powrot 26 wrzesnia. Zaplacilem 1688zl. Wiec po co gadanie, ze LOT jest najdrozszy?
sly6 Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 lukasinski jak mieszkasz kolo Berlina,Pragi to za taniej polecisz :)a jak np Londynie to koszt moze wyniesc kolo 1000 zl w obie strony
Gucio Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 Ja z Londynu do NYC (FJK) zaplacilem 1536.781 zl (341 funtow) Virgin Atlantic. Wylot mam 1 czerwca, a powrot 8 Listopada. Ceny moze podobne, tylko ze obsluga i standard samolotow to bez porownania.
Rademedes Napisano 27 Marca 2008 Zgłoś Napisano 27 Marca 2008 tak sie zastanawiam o co chodzi z tym komfortem, potrafie zrozumiec ze ktos o to dba szczegolnie jesli czesto lata, mnie osobiscie interesuje to jak linie traktuja pasazerow i jedzenie czy daja normalne, bo nie mozna tez mowic ze w samolocie sie zje smacznie :-) co do Virgin Atlantic to leciala znajoma, jakos zaraz jak te linie pojawily sie na tych trasach do londynu, bardzo chwalila sobie obsluge ;-) szkoda ze polaczenie do Polski z Londynu kosztowalo prawie 70% polaczenia na trasie Chicago-Londyn
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.