cacy Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Mam pytanko pojechalem do usa na wizie studenckiej J1 na 3-mc Work&travel w 2001 roku. Potem bylem nielegalnie do 2007 roku i przylecialem do londynu oczewiscie biala kartke podarlem. I mam pytanie czy mam szanse jakas zeby tam legalnie wrocic, pracuje i mieszkam w londynie i nie wiem czy trzymaja w ambasadzie informacje o moim nie legalnym pobycie i nie wiem gdzie by bylo lepiej stawac po wize czy w Polsce czy w Londynie. Jeszcze jedno placilem podatki przez 3 ostatnie lata.
sly6 Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 To dobrze ze placiles podatki ale pracowales nielegalnie plus pobyt nielegalny.Mialbys duzeee czesc jakbys dostal wize i jeszcze zostal wpuszczony przez granice.Lepiej odluz wyjazd za pare lat lub tez wybierz sie gdzies inadziej.
Rademedes Napisano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2008 1. trudno powiedziec co na Ciebie maja, te podaki to swiadectwo o tym ze tam byles, swoja droga to zadne wytlumaczenie, ze placiles podatki, takie jest prawo, podatki placic trzeba, a juz zupelnie inna historia, ze nie miales prawa do pracy 2. nie ma znaczenia gdzie ubiegasz sie o wize, przynajmniej z punktu widzenia "co rzekomo na Ciebie maja", sa rozne odczucia jedni mowia ze lepiej w UK inni ze w Polsce,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.