Skocz do zawartości

Czy Osoba Posiadająca J1 Może Zaprosić Kogoś Do Siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli np. dostanę wizę J1 i będąc w stanach chciał zaprosić swoją dziewczynę do siebie to czy moje zaproszenie będzie uwzględnione. Czy wogóle istnieje coś takiego jak osoba z wizą zaprasza kogoś do siebie.

dzieki za odpowiedź

Napisano

Zaproszenie nie jest wymagane i nie pomaga w dostaniu wizy,pomaga to jakie ma zwiazki z Polska dana osoba,do kogo leci oraz jak sie przedstawi pod czas rozmowy ;) i na to radze zwrocic uwage.

Juz byly takie przypadki ze ktos lecial do takiej osoby i wizy byly wydane.

Napisano

zapomniałem dodać, że moja koleżanka nie jest obywatelką Polski, jest z Azji gdzie wiza jest wymagana.

chodzi mi o to, czy wogóle jest taka możliwość ze osoba posiadająca wize może kogoś zaprosić do siebie i to będzie zgodne z regułami wizowymi usa.

dzieki

Napisano

a co z tymi osobami co mialy wyslac jej zaproszenie?

Ty nie mozesz wyslac oficjalnego zaproszenia,mozesz aby napisac na kartce ze ja zapraszasz i piszesz jaki masz status w USA a czy jej dadza wize zalezy od wielu czynnikow,np czy bedzie chciala wrocic na czas z USA,czy nie bedzie pracowac oraz jakie ma zwiazki z tym krajem gdzie mieszka bo jak chyba dobrze wiesz to zaproszenie nie jest gwarantem aby wize otrzymac jesli dana osoba dobrze nie wypadnie na rozmowie.

Napisano

dziewczyna moze zabrac ze soba kopie Twojego DS'a i kopie Twojej wizy, nie jest to niezbedne ale moze sie przydac,

z tego co rozumiem bedzie sie ona ubiegala o wize turystyczna wiec musi spelnic warunki jak inni, zaproszenie nie jest wymagane, ale nie zaskodzi jesli skreslisz kilka slow do konsula, ze chcialbys pokazac swojej dziewczynie kawalek USA ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...