Skocz do zawartości

Wizyta W Ambasadzie 09.04.08 - Program Wat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A to powiedzcie mi prosze jedno. Czy moge sie rownoczesnie ubiegac o J1 oraz o turystyczna ?

Wiem ze musze wjechac na J1 zeby ja zaaktywowac i potem wjechac na turystycznej zeby ja zaaktywowac. Ale zamierzam wyleciec z usa i potem wleciec z powrotem.

Czy nie ma przeszkody zeby zalatwiac to razem i byc moze na jednym wizowaniu ??

Pozdro

Presses

Napisano

Na 1 spotkaniu tego nie zalatwisz bo jak pokazesz paszport ;)

Mozesz sie starac o 2 wizy ale musisz tez wiedziec to ze wrazie watpliwosci mozesz wizy nie otrzymac i nie zostac wpuszczony na teren USA.

Napisano

mozesz sie ubiegac o dwie wizy na dwoch roznych spotkniach z konsulem, jedna wiza nie wyklucza drugiej,

jesli zamierzasz wyjechac z USA w trakcie trwania wizy pobytowej J1 (np. WAT maksymalnie 4 miesiace) i wrocisz do USA przed uplywem tych 4 miesiecy, to nie jest Ci potrzebna wiza turystyczna, mozesz nawet nie oddawac I-94 (podczas pierwszego opuszczania USA),

jesli wyjedziesz po zakonczonym programie i bedziesz chcial w niedlugim czasie wjechac ponownie (na wizie turystycznej) to na pewno pojawia sie pytania "dlaczego tak szybko wracasz, jaki jest tego powod" i raczej chec zwiedzania, odpoczynku, nie bedzie najlepszym argumentem

Napisano

Chodzi mi o to ze wyjade z USA pod koniec wrzesnia tego roku i nie bede wracal do polski, natomiast w przyszlym roku powiedzmy w wakacje zastanawiam sie zeby nie pojechac jeszcze raz do USA ale tylko turystycznie. Przez ten caly czas nie zamierzam wracac do Polski w zwiazku z tym martwie sie jak bede mogl potem zalatwic wize turystyczna.

Pozdro

presses

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...