Presses Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 A to powiedzcie mi prosze jedno. Czy moge sie rownoczesnie ubiegac o J1 oraz o turystyczna ? Wiem ze musze wjechac na J1 zeby ja zaaktywowac i potem wjechac na turystycznej zeby ja zaaktywowac. Ale zamierzam wyleciec z usa i potem wleciec z powrotem. Czy nie ma przeszkody zeby zalatwiac to razem i byc moze na jednym wizowaniu ?? Pozdro Presses
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Na 1 spotkaniu tego nie zalatwisz bo jak pokazesz paszport Mozesz sie starac o 2 wizy ale musisz tez wiedziec to ze wrazie watpliwosci mozesz wizy nie otrzymac i nie zostac wpuszczony na teren USA.
Rademedes Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 mozesz sie ubiegac o dwie wizy na dwoch roznych spotkniach z konsulem, jedna wiza nie wyklucza drugiej, jesli zamierzasz wyjechac z USA w trakcie trwania wizy pobytowej J1 (np. WAT maksymalnie 4 miesiace) i wrocisz do USA przed uplywem tych 4 miesiecy, to nie jest Ci potrzebna wiza turystyczna, mozesz nawet nie oddawac I-94 (podczas pierwszego opuszczania USA), jesli wyjedziesz po zakonczonym programie i bedziesz chcial w niedlugim czasie wjechac ponownie (na wizie turystycznej) to na pewno pojawia sie pytania "dlaczego tak szybko wracasz, jaki jest tego powod" i raczej chec zwiedzania, odpoczynku, nie bedzie najlepszym argumentem
Presses Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Chodzi mi o to ze wyjade z USA pod koniec wrzesnia tego roku i nie bede wracal do polski, natomiast w przyszlym roku powiedzmy w wakacje zastanawiam sie zeby nie pojechac jeszcze raz do USA ale tylko turystycznie. Przez ten caly czas nie zamierzam wracac do Polski w zwiazku z tym martwie sie jak bede mogl potem zalatwic wize turystyczna. Pozdro presses
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 A to zalezy gdzie zamierzasz byc bo jak np w Anglii to tam moglbys isc po wize jesli mialbys legalna prace .
Presses Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Australia - na wizie studenckiej
Rademedes Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 a moze warto poczekac, moze sie cos z wizami ruszy ;-) w Australii chyba tez mozna ubiegac sie o wize
Presses Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 A w sumie - masz racje po co mam placic skoro moze dadza nam w koncu luz z wizami Dzieki za otworzenie oczu. Pozdrawiam Presses
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 A jesli beda wizy to bedziesz mogl sie postarac w Australii o wize bo tam bedziesz sie uczyc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.