kuzio Napisano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2008 Hey.Jestem w Stanach.Mam 17 lat.(Wiza turystyczna)Chce wyrobic prawko.Znajomi mowili mi ze nie ma problemu.Tylko jest jeden problem,jestem nie pelnoletni i musza rodzice wyrazic zgode (ktorzy sa 8tys kilosow dalej).Co myslicie zeby zyby przefaksowac podpis zgode itp.Prawko by sie przydalo.Tylko prosze nie mowic ze ktos wprowadzil mnie w blad ze nie mozna miec prawka.Pozdrawiam
Jim Beam Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Tylko prosze nie mowic ze ktos wprowadzil mnie w blad ze nie mozna miec prawka. Ktos wprowadzil cie w blad.
kuzio Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Wlasnie nie.Na tym forum wiele rzeczy jest nie prawda.Ludzie normalnie maja prawko na wizie turystycznej w tym wieku.Ale sa z rodzicami.Pozdrawiam
Skolo Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Skoro temat o prawku to pozwole sobie zapytac, a co by bylo gdybym chcial zrobic sobie prawko na motor? Gdzie sie udac by je wyrobic, jak dlugo to trwa i jakie koszta sa z tym zwiazane? Bede w Wildwood w stanie NJ.
Agula Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Wlasnie nie.Na tym forum wiele rzeczy jest nie prawda.Ludzie normalnie maja prawko na wizie turystycznej w tym wieku.Ale sa z rodzicami.Pozdrawiam To po co pytasz jak wiesz lepiej?
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 kuzio a gdzie TY mieszkasz ? A ze ludzie maja to sie Ich spytaja co musieli miec i posiadac i pytaj sie tych co maja zrobione prawko majac prawdziwe dokumenty oraz wyrabiali prawko w ostatnich miesiacach. Skolo tutaj masz to opisane: http://www.state.nj.us/mvc/Licenses/Motorcycle.htm
Skolo Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 All residents operating a motorcycle in New Jersey must have a motorcycle endorsement on their existing driver license or a separate motorcycle license. A motorcycle permit is required before obtaining the endorsement or motorcycle license. Z tego wynika, ze musze miec juz prawko na motor wyrobione zeby ubiegac sie o zezwolenie na jazde na motorze w stanie NJ... Myle sie?
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 tutaj masz tez inna stronke: http://www.dmv.org/nj-new-jersey/motorcycles.php
Rademedes Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Wlasnie nie.Na tym forum wiele rzeczy jest nie prawda.Ludzie normalnie maja prawko na wizie turystycznej w tym wieku.Ale sa z rodzicami.Pozdrawiam Ci rzekomi na turystycznej moze byli w USA w latach 90 i sobie wyrobili SSN, ID ? i juz te dokumenty w duzym stopniu ulatwily im wyrobienie prawka. A co do Twojego podejscia, to dalej pytaj tych co 'maja' i powodzenia ;-)
kuzio Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 Oki dzieki.Bylem sie pytac w tym calym urzedzie co wyrabiaja prawko i powiedzieli ze moge tylko zgoda rodzicow i przynaja mi 6 godzin praktyk.Pozdrawiam Ps.Mieszkam w Costa Mesa w CA (bo pytal sie sly6)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.