Skocz do zawartości

Universal I Disney W La

przem111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam

Ile potrzeba czasu aby odwiedzić te atrakcje. Wiem że jednemu 5 min starczy, a inny 2 dni tam spędzi.

Chodzi o Wasze doświadczenie. Ile Wy spędziliście tam czasu?

Jeszcze jedno. Czy czas zwiedzania może zależy od rodzaju biletu?

Pozdrawiam

Napisano

bilety do tych obiektow kosztuja po 80 $. Ja bylem ze tak powiem w czesciach darmowych tych obiektow, poniewaz szkoda mi bylo tylu pieniedzy. Zarezerwoj sobie pol dnia jak chcesz do Disneylandu pojechac i go zwidzic. Sam dojazd z centrum trwa 1.30 H. Do Universala metrem mozesz szybko dojechac. Dojazdy do tych obiektow - all day pass = 5 $

Napisano

Nie byłam niestety w Los Angeles a w Orlando ale podejrzewam że w oby jest podobnie.

Czas zwiedzania nie zależy od rodzaju biletu. W bilet masz wliczone wszystkie atrakcje, przejazdy itd. - ewentualnie możesz dokupić tzw fast pass - wtedy nie czekasz w kolejkach. Najlepiej zarezerwuj sobie cały dzień na dany park. One są naprawdę duże i nawet się nie zorientujesz jak szybko minie cały dzień.

Niezapomniana zabawa i wrażenia więc naprawdę polecam - nawet mój chłopak który naprawdę nie znosi parków rozrywki i nie może w nich wytrzymać - z Universalu wyszedł dopiero po zamknięciu parku.

Napisano

Na Disneyland i Universal Studios minimum to 1 dzien na kazdy. Chociaz znajomi chodzili do Disneyland az 2 dni pod rzad (jest taki bilet - kosztuje chyba ponad 120$)

W Universal Studios jest bardzo goraco (przynajmniej w sierpniu) wiec polecam wtedy przejazdzke Jurasic Park (chyba tak sie nazywal) - bedzie sie mokrym po tym i sie wysuszy po pol godzinie :)

ja jechalem 3 razy :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

WITAM

Bilet do kazdego parku to za kazdym razem okolo od 60- 80$ zaleznie od pory roku.Jest bilet do kupienia na dwa parki Disneya w ciutke niższej cenie.Mozna tez kupic bilet na wszystkie trzy parki i to sie w miare oplaca w cenie kolo 200$ plus do San Diego do SeaWorldu .

Kupujac bilet mozesz caly dzien szalec na atrakcjach do woli.

Ja przeznaczylem jeden dzien na kazdy park i wtedy spokojnie wszystko zobaczysz i poszalejesz na kolejkach.W krotszym czasie ciezko wszystko zobaczyc.

Bilety najlepiej na internecie kupowac bo czesto sa rozne promocje.

MIlej Zabawy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...