michal_orange Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Z tego co wiem nie ma wiz do kanady. A jak wygląda sprawa gdyby tam polecieć i samochodem do USA pojechać ???
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Nastepnym razem prosze pisz dobrze nazwe kraju bo Canady nie ma nigdzie ... A masz wize do USA?a bedziesz lecial do kogos do Kanady?
michal_orange Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 wizy jeszcze nie mam, myslę nad rozpoczęciem procedury jej załatwienia ale z tego co wiem do kanady mozna przybyc bez wizy tylko pytanie czy mozna z kanady przejechać samochodem do stanów nie mam nikogo ani tu ani tu chce jechac w ciemno
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Wiz do Kanady nie ma ale za to masz rozmowe na lotnisku i roznie z tym bywa,maja problemy te osoby ktore nie maja sprecyzowanych celow pobytu,Ich bilet np jest na 6 miesiecy . Lepiej przygotuj sie na rozmowe i podaj choc takie przyblizone plany pobytu a bedzie ok
Rademedes Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 ostatnio prawie wszyscy z samolotu, ktory przylecial z Polski zostali wyslani na immigration, jak wyszedlem to karuzela z bagazami byla pelna i sporo bagazy obok, ktore sie nie zmiescily, Ci co wczesniej mieli odmowy wiz kanadyjskich, szczerze radze upewnic sie czy maja szanse na wjazd (mozna tez zadreczac faksami, ambasade w Warszawie) niczego tak nie szkoda jak pieniedzy wydanych na bilet, bardzo czesto zdarza sie tez, ze wizy pobytowe daja na bardzo krotko (2-4 tygodni)
michal_orange Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 ok ok to rozumiem ale powiedzmy że wyląduje w kanadzie jak są szanse na przejazd z kanady do USA tak sobie poprostu
Rademedes Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 jesli mowimy o przejsciach 'samochodowych' to z tym jest naprawde roznie w zaleznosci od przejscia rozni ludzie tam pracuja, czepiaja sie czasem niewiadomo czego, ogolnie jesli nie miales wczesniej problemow, a masz wize to nie powinno byc problemu z wjazdem w kazdym klimat jest inny niz na lotniskach
Jim Beam Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 jak są szanse na przejazd z kanady do USA tak sobie poprostu Tak sobie po prostu to zadne, USA wymagaja wiz od Polakow a zdaje sie, jej nie masz. Myle sie?
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Jemu tez chodzi o wjazd samochodem z Kanady do USA i czy bedzie mogl takie cos zrobic...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.