gosiagosia13 Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 No wlasnie tez tak sobie mysle, szczegolnie ze ja mieszkam w TX i tu jak patrzylam na okres oczekiwania w Texas cervice center to - Avg. Total Days to Approval- 444 dni , Avg. Days btw NOA1 and NOA2- 531 dni, przy takich terminach to szybciej do rozwodu moze dojsc niz do zakonczenia sprawy pomyslnie
akma Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 Gosiu, zanim polecisz do męża w odwiedziny, musisz zaczekać na NOA, żeby mieć dokument do pokazania urzędnikowi na lotnisku, jeśli zapyta cię, czy nie zamierzasz tam regulować statusu. W takim wypadku pokażesz NOA, że sprawa jest w toku w Polsce, więc będzie oczywiste, że wrócisz do Polski. A w tych dniach to chyba jakaś pomyłka? Cały proces może czasem trwać ponad rok, ale na samo NOA czeka się ok. 2 m-cy.
gosiagosia13 Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 No wlasnie tez tak sobie mysle, szczegolnie ze ja mieszkam w TX i tu jak patrzylam na okres oczekiwania w Texas cervice center to - Avg. Total Days to Approval- 444 dni , Avg. Days btw NOA1 and NOA2- 531 dni, przy takich terminach to szybciej do rozwodu moze dojsc niz do zakonczenia sprawy pomyslnie Dokladnie jak zdecyduje sie leciec to z jakims dokumentem "kryjacym" mnie, a kurcze te terminy to znalazlam tutaj , ja nie wiem, moze slabo znam sprawe i nie umiem tego odczytywac : http://www.visajourney.com/timeline/irstats.php?cfl=
akma Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 Avg. Total Days to Interview - 345 Avg. Days to I-130 NOA1 - 29 Avg. Days btw NOA1 and NOA2 - 140 Avg. Days btw NOA2 and Interview - 172 Nie wiem, gdzie wysyłacie wniosek, jeśli mieszkacie w Teksasie. Twój mąż musi dokładnie przeczytać instrukcje. Ja jestem z CA, a swoje formularze o AOS wysyłałam do Chicago, a nie do California Service Center
gosiagosia13 Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 To srednie dane, Texas ma sie nijak niestety do tych terminow.
akma Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 Dlatego tłumaczę, że Texas Service Center może się mieć nijak do waszej sprawy. Ja jestem z Kalifornii, formularze wysyłałam do Illinois, po czym odpowiedzi dostawałam z Missouri. Według dat California Service Center na dzień dzisiejszy powinnam być jeszcze przed interview, a interview miałam w kwietniu. Nie sugeruj się tymi datami, bo się rozchorujesz ze stresu. Zobaczysz, że będzie szybciej niż pokazują daty, główka do góry
gosiagosia13 Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 Bardzo dziekuje za wsparcie Od razu mi lepiej
gosiagosia13 Napisano 16 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2009 Gosiu, zanim polecisz do męża w odwiedziny, musisz zaczekać na NOA, żeby mieć dokument do pokazania urzędnikowi na lotnisku, jeśli zapyta cię, czy nie zamierzasz tam regulować statusu. W takim wypadku pokażesz NOA, że sprawa jest w toku w Polsce, więc będzie oczywiste, że wrócisz do Polski. A w tych dniach to chyba jakaś pomyłka? Cały proces może czasem trwać ponad rok, ale na samo NOA czeka się ok. 2 m-cy. Dzwonilam do Customs and Border Protection (CBP) ( wole sie upewnic z kazdej strony) I powiedzieli mi ze zgodnie z prawem podczas ubiegania sie o CR1, moge podrozowac na wizie turystycznej zgodnie z prawem US. Zdaje sobie sprawe, ze to urzednik podejmie ostateczna decyzje i lepiej zabezpieczyc sie z kazdej strony, natomiast co raz mi lzej z mysla o wyjezdzie do Polski i o rozstaniu z moim mezem, bo widze swiatelko w tunelu, ze ta rozlaka nie bedzie moze taka dluga
sly6 Napisano 17 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2009 I tak samo by Ci powiedzili w Ambasadzie i to samo My tutaj Ci mowimy,,ze mozesz leciec jak masz zlozone papiery a czy zostaniesz wpuszczona i na ile to juz zalezy od urzednika na lotnisku,pamietaj o tych dluzszych pobytach .
gosiagosia13 Napisano 17 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2009 A jezeli np. nie zostalabym wpuszczona , czy to ma jakis wplyw na procedure CR1?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.