zbymek Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 Jestem w USA na wizie turystycznej(pobyt do 08/2008 a wiza na 10 lat). Byłem na rozmowie w sprawie pracy. Powiedzieli mi, że jakbym miał chociaż zaświadczenie!? że oczekuję na zieloną kartę to daliby mi te pracę. Moje pytanie: jak starać się o Zieloną Kartę i czy jest jakiś inny sposób aby pozostać w USA dłużej niż wyznaczony do 08/2008 i co zrobić aby legalnie starać się o pracę?! Proszę o odpowiedź!
sly6 Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 Mozesz ta wize przedluzyc,postarac sie o zmiane statusu na studencka wize lub tez pracownicza.Abys mogl legalnie pracowac musisz miec wize pracownicza lub tez GC . A jak sie starac o GC to jest kilka wyjsc ,najszybszy sposob to slub z obywatelka USA .Inne to sponsorowanie przez pracodawce ale wtedy musisz byc specjalista ,loteria wizowa,moze tez byc sponsorowanie przez rodzine najblizsza(Ojciec,Mama,siostra,brat) lub tez inwestor.
Gucio Napisano 14 Maja 2008 Zgłoś Napisano 14 Maja 2008 O loterii wozowej chwilowo zapomnij bo Polacy nie biora w niej udzialu od chyba dwoch lat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.